Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 05.01.2022 

05/01/22 - Italský chaos, který nepřekvapí. V Itálii vždy platilo, že každé pravidlo nebo zákon se dá vyložit vícero způsoby. A pokud je zde příliš mnoho lidí, kteří si myslí, že mají autoritu, tak toho určitě využijí. Přesně tak to teď vypadá s programem 20. ligového kola. V Itálii se znovu ujímá vlády pandemie covidu. Myslíte si, že se vedení Serie A na tuto situaci dostatečně připravilo?

V Itálii se znovu naplno rozjela pandemie Covid-19. Inter má 3 nemocné hráče - Džeka, Satriana a Cordaze. Bologna je na tom hůře. Kvůli osmi nemocným ji místní hygienický ústav nařídil karanténu a nemůže hrát. Zítra tak na hřiště vstoupí jen hráči Interu Milán a rozhodčí. Vedení ligy zápas kontumuje ve prospěch Interu 3-0. Prozatím...

Jak dopadne zítřejší zápas proti Boloni? Inter s rozhodčími nastoupí na hřiště, soupeř nebude, zápas se bude kontumovat. Následně se Boloňa odvolá, vyhraje, a zápase se bude za pár měsíců opakovat...

Vedení Lega Serie A se dnes večer sešlo na mimořádné schůzi, na níž se rozhodlo neodkládat žádné zápasy, a to ani u týmů Boloni, Salernitany, Turína a Udinese, na které byla uvalena karanténa. Toto rozhodnutí je zvláštní, ale ne zcela nepřekvapivé, protože vedení ligy pokračuje v postupu, který byl přijat od začátku pandemie. Nadále se drží pravidla, podle kterého nutí týmy k odehrání zápasů, pokud je k dispozici alespoň 13 hráčů včetně jednoho brankáře.

V protokolu však je napsáno i to, že ASL (místní zdravotní úřad) má právo zápas zrušit a nařídit týmům karanténu. Přesně to ASL u těchto čtyř týmů udělal. Mají nejméně sedm aktuálních případů COVID-19, a jsou proto považovány za ohnisko nákazy. Přesto mimořádné zasedání rozhodlo, že žádné zápasy neodloží. To znamená, že se bude opakovat to, co jsme viděli 22. prosince při zápase Udinese se Salernitanou a v říjnu 2020 při zápase Juventusu s Neapolí. Jeden tým a rozhodčí se dostaví na prázdný stadion, počkají 45 minut a pak zápas prohlásí za ukončený, protože se ho soupeř nezúčastnil. Tým, který se nedostavil, automaticky prohrál 3:0 a může mu být ještě odečten jeden bod.

Lega Serie A však předchozí odvolání, které podala Neapol v roce 2021, prohrála, a to vytvořilo precedens, výsledkem bylo, že se zápas musí opakovat. Je tedy prakticky jisté, že stejná odvolání přinesou stejný výsledek i těmto dalším klubům. Za současného stavu se zápasy Bologna-Inter, Atalanta-Torino, Salernitana-Benezia a Fiorentina-Udinese zítra hrát nebudou. Ohroženy by mohly být také zápasy Juventus-Neapol a Spezia-Verona, kde se v Neapoli a Hellasu Verona vyskytují ohniska případů COVID.

Úrady zdravotníctva v Bologni zakázali futbalovému tímu Bologna odohrať akýkoľvek zápas alebo tréning, celé mužstvo by malo skončiť v karanténe. Z tohto dôvodu dnes večer zasadlo vedenie Serie A a rozhodlo následovne: riadiť sa budú podľa protokolu UEFA, teda ak ma tím k dispozícií 13 hráčov + brankára, musí zápas odohrať. Inter už je v Bologni a zajtra o 12:30 aj s rozhodcami nastúpia na trávnik, ak sa tím Bologne neukáže, Inter získa kontumačne 3 body.

Liga nepripúšťa odloženie zápasu, Bologna sa však stále môže odvolať a to by opäť mohlo zamiešať karty.

Zápas s Bolognou může být v ohrožení. Klub má další 4 nakažené hráče covid-19, celkově již 8. Trenér Mihajlovic již sdělil, že nyní trénuje spíš juniorský tým. Výmluvy však prý nehledá.

Počty pozitivně testovaných v italských klubech rostou.

Simone Inzaghi vyhlášen nejlepším trenérem ligy za minulý měsíc. Zaslouženě. Inter odehrál 5 zápasů, připsal si 5 výher a 0 inkasovaných branek.

Gazzetta della Sport: "Inter ponúkol Ginterovi 4-ročnú zmluvu s ročným platom 3,5mil. € ročne: panuje optimizmus. Nemec by mohol následujúce dní ponuku prijať a rovnako ako Onana sa zúčastniť zdravotnej prehliadky v Miláne. Inter kontaktoval aj Rudigera, pýta však príliš vysoký plat."

Guarro (calciomercato): "Jediné veľké meno ktoré v lete opustí Inter je Stefan De Vrij. Inter už si situáciu poisťuje a je blízko k uzavretiu dohody s Ginterom, ktorý sa ako Onana pripojí zadarmo. V lete taktiež začnú intenzívne jednania s FC Turínom ohľadom obrancu Bremera, ktorý túto sezónu predvádza neskutočné výkony."

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy