Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 17.01.2022 

V den svého 350. startu mezi tyčemi Interu předvedl Samir Handanović proti Atalantě jeden ze svých nejlepších výkonů v dresu Nerazzurri. Kromě několika báječných zákroků proti Matteu Pessinovi a Luisi Murielovi, které udržely výsledek zápasu, strávil slovinský stoper více než čtyři minuty v držení míče, přičemž se ho 69krát dotkl a 56krát přihrál - v podstatě byl tvůrcem hry navíc. V rozhovoru pro DAZN po remíze 0:0 kapitán Nerazzurri připustil, že bod za remízu je spravedlivý výsledek.

"Když se podíváme na průběh zápasu, je remíza dobrým výsledkem. V závěru jsme měli velkou šanci s D'Ambrosiem, ale oni mohli také skórovat. Proti Atalantě se vždycky hraje těžko a my jsme nastoupili po velmi únavném středečním zápase, takže celkově si myslím, že je to pro nás slušný bod. Dnes jsem více držel míč, protože brankář musí být schopen diktovat tempo hry."

"Co se týče mého zákroku na Muriela, tak to je věc, kvůli které trénuji. Úkolem brankáře je především nepustit míč do branky. Navíc jsem ho nemusel příliš studovat, protože ho znám už od doby, kdy jsme spolu působili v Udinese."

AC Milán může v pondělí přeskočit Inter na čele tabulky, i když má odehráno o zápas více, ale Samir je pevně přesvědčen, že v této fázi se na tom tak jako tak mnoho nemění. "Ještě je před námi spousta zápasů. Máme zápas k dobru a čeká nás dlouhá cesta, takže žádný tlak jako takový není. Ještě není nic rozhodnuto. Pokud se vám nepodaří zápas vyhrát, další nejlepší věcí je odjet s remízou."

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy