Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 03.10.2022 

Představenstvo společnosti F.C. Internazionale Milano S.p.A schválilo konsolidovanou účetní závěrku za účetní období 2021/22. Účetní závěrka bude předložena ke schválení na valné hromadě akcionářů F.C. Internazionale S.p.A., která se bude konat na konci října.

Stejně jako v předchozím účetním roce byl i rok 2021/22 do značné míry ovlivněn sociálními a ekonomickými důsledky pandemie, přičemž k postupnému uvolňování omezení došlo až v druhé polovině fotbalové sezóny. Vzhledem k tomuto kontextu dosáhl klub pozitivních výsledků. Finanční výsledky uplynulé sezony ukazují nárůst konsolidovaných výnosů o přibližně 75 milionů eur, které dosáhly 439,6 milionu eur oproti 364,7 milionu eur z předchozího finančního roku. Při použití finančních komparací, což znamená, že konec sezony 2019/20 není ve finančním roce 2020/21 zohledněn, navzdory časovému překryvu činí nárůst příjmů přibližně 140 milionů eur.

Finanční rok skončil se ztrátou 140 milionů eur, což představuje snížení o přibližně 105 milionů eur ve srovnání s 245,6 milionu eur v roce 2021. Majoritní akcionář již oficiálně vyjádřil svůj závazek podpořit skupinu zajištěním podpory aktiv

Fotbalová sezóna 2022/23 začala San Sirem plném fanoušků Interu. Předcházela tomu úspěšná kampaň na nákup permanentek, první od pandemie, která potvrdila rekordní trend návštěvnosti na Meazze.

Dva hlavní cíle klubu zůstávají neměnné: udržet konkurenceschopnost týmu na nejvyšší úrovni ve všech soutěžích a posílit jeho finanční pozici.

Trenér Simone Inzaghi promluvil o domácí porážce od AS Řím: "Musíme udělat víc a pracovat tvrději, protože jsme dnes večer prohráli zápas, ve kterém jsme trefili břevno a vytvořili si řadu šancí. Dostalo se mi skvělé odezvy od hráčů, kteří hráli opravdu dobře. Je normální, že jsme zklamaní kvůli fanouškům, kteří za námi stáli až do konce. Bohužel si musíme olízat rány. Tato prohra se těžko snáší."

Inter čeká v úterý zápas proti Barceloně. "Víme, že nás v úterý čeká důležitý zápas proti opravdu skvělému týmu v Lize mistrů. Je správné, že po dnešní prohře panuje zklamání, které je nezasloužené, ale takový je fotbal. Podle mého názoru to bylo to nejlepší, co jsme v této sezoně zatím odehráli, a byli jsme poraženi, to bolí."

"Teď se chci na zápas podívat zpětně, ale myslím, že jsme hráli opravdu dobře. Musíme zapracovat na několika věcech, protože jsme prohráli zápas, přestože jsme hráli dobře směrem dopředu a měli míč v držení. Bez ohledu na útočné souboje hrálo mužstvo dobře, máme několik skvělých hráčů. Nasadil jsem také Correu a vyrovnali jsme se jim. Bylo to paradoxně to nejlepší, co jsme v porovnání s předchozími zápasy předvedli."

"Fanoušci byli neuvěřitelní, i přes těžkou chvíli, ve které se nacházíme, nás nadále podporovali. Odezva skupiny byla skvělá, hráči plnili pokyny,. Musíme zapracovat na jednotlivých epizodách, jako jsou inkasované góly. Budeme se cítit lépe, až se začnou dostavovat výsledky. V tuto chvíli doplácíme na každou sebemenší chybu, takže všichni musíme udělat víc. Porážky vás nikdy nenechají klidnými, ale před pár dny jsme si analyzovali zápas s Udinese, kde jsme rozhodně nebyli v nejlepší formě, zatímco v tomto utkání jsem viděl mnoho pozitivních věcí, které nám loni přinesly dvě trofeje. Z této situace se dostaneme jen prací."

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy