Mistři Itálie 2023/24

CAMPIONI D'ITALIA LIVE

Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 14.10.2022 

Romelu Lukaku si bude muset na návrat do zápasu ještě chvíli počkat poté, co jeho lékařské testy dnes nedopadly dobře a on tak nemohl naskočit do týmové tréninku. Další testy podstoupí začátkem příštího týdne a Simone Inzaghi doufá, že se uzdraví na zápas proti Fiorentině 22. října.

Devětadvacetiletý belgický útočník se do Nerazzurri vrátil v létě na hostování z Chelsea za 8 milionů eur na hostování a do sezony vstoupil dobře, když v prvních dvou zápasech vstřelil gól a asistoval. Situace se však brzy obrátila k horšímu poté, co Lukaku utrpěl svalové zranění, které ho trápí i po téměř šesti týdnech.

Výsledky testů jsou pro Lukaka i Inzaghiho ranou. Belgičan bude chtít dosáhnout plné kondice před mistrovstvím světa v Kataru. Doposud vynechal již 10 soutěžních zápasů.

Třetí gól Interu do sítě Barcelony se zrodil z kopačky Andre Onany, který vykol míč přes polovinu hřiště ke sprintujícímu Lautarovi Martinezovi, který pak našel před bránou Gosense. Xavi se snažil své hráče před tímto nebezpečím varovat a o poločasové přestávce jim v tunelu řekl, aby si na tento pohyb dávali pozor.

"Když má Onana míč, musíte se stáhnout a bránit jako zvířata. Přijde to, že bude odkopávat daleko, už to jednou udělal a vy jste byli všichni zablokovaní na křídlech. Sakra... Vraťte se do obrany!" Navzdory Xaviho varování Barcelona na tento tah nezareagovala dobře a inkasovala, což by se mohlo pro ni ukázat jako katastrofální, protože jí nyní hrozí vypadnutí z Ligy mistrů.

Inter je údajně připraven ukončit spolupráci s hlavním sponzorem DigitalBits po zpožděných platbách a nedostatečné komunikaci ze strany prodejce kryptoměn. Nerazzurri v roce 2021 ukončili 26leté partnerství s dlouhodobými sponzory Pirelli a nahradili je platformou Socios NFT. DigitalBits byli v té sezóně sponzory rukávů a Calcio e Finanza podrobně popisuje, jak právě zde zpočátku vznikly problémy. Společnost v minulé sezoně nevyplatila Interu bonus za kvalifikaci do Ligy mistrů, ale přesto se stala hlavním sponzorem dresů.

Smlouva s Interem v této sezoně začíná na 23 milionech eur a v následujících dvou letech se zvýší na 27 a 30 milionů eur. První platba za letošní rok zatím nebyla provedena a ze strany kryptoměnové společnosti nebylo zaujato žádné oficiální stanovisko, což nechává Nerazzurri v nejistotě. Určité světlo na věc vrhla oficiální skupina DigitalBits na Telegramu, kde jeden ze správců údajně poznamenal, že to jsou jen drby, logo je stále na dresech. S žádnou spoluprací není problém, pouze zde šíříme fámy.

Inter dal jasně najevo, že je připraven ukončit partnerství na konci tohoto měsíce, pokud nedorazí žádná platba nebo vysvětlení.

Inzaghi: “Teraz nám chýba posledný krok k tomu, aby sme postúpili do osemfinále. Bolo by to druhý krát po sebe po 11tich rokoch. Problém Barcelony? To že stretli Inter. Odohrali sme skvelý taktický zápas, zaslúžili by sme si výhru, hlavne po druhom polčase.”

“V Katalánsku ma považovali za trénera, ktorý hrá betón? Nemuseli sme nikomu nič dokazovať, história hovorí za mňa, každý vie ako moje tímy hrajú. Barcelona remizovala v La Lige len jeden zápas, na Inter teraz veľmi dlho nezabudnú.”

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy