Mistři Itálie 2023/24

CAMPIONI D'ITALIA LIVE

Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 29.05.2023 

Barella: "Moja sezóna bola rovnaká ako tá Interu, mal som lepšie aj horšie chvíľe. V niektorých častiach sezóny som mohol poskytnúť lepšie výkony a to ma veľmi mrzí. Dôležité je však že som v dobrej forme na konci sezóny kde hráme o všetko."

"Do Istanbulu ideme s veľkým nadšením. Vieme o čo budeme hrať, proti komu a aký tím budeme reprezentovať. Nemáme čo stratiť, na ihrisku budeme potiť krv, to môžem sľúbiť. Vo finále proti Fiorentine sme taktiež mali byť jednoznačným víťazom a všetci ste videli ako nás potrápili… bude to jeden zápas, sme Inter a môžme dokázať čokoľvek."

"Atmosféra na San Sire? San Siro je San Siro a fanúšikovia Interu sú fanúšikovia Interu, netreba viac dodať."

Inzaghi po zápase s Atalantou: "Veľký rešpekt mojim chlapcom, boli neskutoční. Po tretiom góle som ich utekal na ihrisko všetkých objať, som extrémne unavený ja sám a to som tréner, predstavte si ich. Napriek všetkému dokázali nájsť energiu aby odohrali vynikajúci zápas a splnili si veľký cieľ postúpiť do budúcoročnej Champions League."

"Či je náš stred pola na rovnakej úrovni ako ten Manchestru City? Pravdepodobne, ale tak vám poviem že ja by som si nechal mojich hráčov, za nič by som ich nevymenil, pretože sú najlepší na svete."

Do Interu přišel jako téměř neznámá náhrada za fanoušky milovaného Júlio Césara. Neměl lehkou pozici, Interu docházel po historickém úspěchu dech a blížily se těžké časy, ve kterých musel slovinský gólman dokazovat své kvality. Před sebou měl obranu jako Nagatomo, Campagnaro, Ranocchia, Jonathan, Rolando, Juan Jesus a další… Přesto vždy zůstal věrný Interu a svými skvělými výkony si právoplatně získal přezdívku "Batmanovič".

Získal 4x ocenění pro nejlepšího gólmana Serie A, 3x si zasloužil místo v nejlepší sestavě Serie A a 1x se dostal také do nejlepší sestavy Evropské ligy. Ligy mistrů se poprvé dočkal až ve svých 34 letech. Ještě v 37 letech stále nezískal během své kariéry žádnou klubovou trofej. Nyní v 39 letech má na svém kontě 5 týmových trofejí.

Samir Handanović je vzornou ukázkou toho, jak trpělivost, věrnost klubu a tvrdá práce přináší své ovoce. A nikdy nemůžeme vědět, kdy nám život přinese tížený úspěch, na který čekáme a pro který tvrdě dřeme. Handa je pravý šampion

Onana: "Teraz pôjdeme do Istanbulu hrať o prepísanie histórie proti najsilnejšiemu klubu na svete, ideme reprezentovať Inter. Nemôžem síce sľúbiť že vyhráme, ale prisahám že na tom ihrisku necháme život, v ten večer dáme zo seba úplne všetko čo v nás je. A vieme že máme naše šance pretože vo futbale není nikdy nič isté."

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy