Liga mistrů 2004/2005
Osmifinále 1.z 23/02/05 20:45 CET - Estádio do Dragăo, Porto

FC PORTO - FC INTER

1:1

LIGA MISTRů
  • Zápasy Interu
  • Zápasy
  • Tabulky
  • Střelci
  • Statistika
  • Diváci
  • Přehled vítězů
  • Vzáj. zápasy
  • OF.STRÁNKY
  • Inter Milan
  • FC Porto
  • HRÁČI
  • Soupiska
  • STŘELCI
    Adriano 7
    Martins O.5
    Stanković D.3
    Cruz J.2
    Recoba A.1
    Vieri C.1
    V.d.Meyde A.1
    ŽLUTÉ KARTY
    Cordoba I.3
    Veron J.2
    Favalli G.2
    Recoba A.1
    Cambiasso E.1
    Davids E.1
    Materazzi M.1
    Stanković D.1
    Cruz J.1
    Martins O.1
    ČERV. KARTY
    Adriano .1
    DIVÁCI
    Průměr
    Celkem0.000
    Doma40.101
    Venku35.035
    Nejvíce
    Doma55.000
    Venku44.000
    FOTOGALERIE

    Obafemi Martins

    Inter

    Roberto Mancini

    FC Porto - Inter

    Obafemi Martins

    Marco Materazzi

    Dejan Stankovič

    Javier Zanetti

    Adriano
    61' Ricardo Costa - 23' Martins
    Asistence: Stankovič
    Žluté karty: Favalli, Cordoba, Materazzi
    Červené karty: -
    Střely na bránu: 5-7
    Střely mimo: 16-6
    Držení míče:
    Rohy: 9-4
    Fauly: 17-23
    Ofsajdy: 5-6
    Diváci: 38.177
    Rozhodčí: Graham Poll (Anglie)
    Nejlepší hráč: Veron

    INTER (4-4-2) : Toldo 5.5, J.Zanetti 6, Cordoba 6, Materazzi 5.5, Favalli 6.5, Veron 7.5 (71' Emre 6), C.Zanetti 6, Cambiasso 6.6, Stankovic 6.6, Adriano 6 (80' Vieri), Martins 6.5. (15 Carini, 3 Burdisso, 11 Mihajlovic, 18 Kily Gonzalez, 7 Van Der Meyde). Trenér: Mancini

    FC Porto (4-4-2) : Vitor Baia 7, Seitaridis 6.5, Pedro Emanuel 6, Ricardo Costa 6, Meireles 5.5, Nuno Valente 5.5, Maniche 6, Costinha 6.5, Bosingwa 6 (29' Luis Fabiano 5), Quaresma 6.5 (83' Postiga), Mccarthy 6. (13 Nuno, 7 Pepe, 15 Leandro, 23 Claudio, 55 Machado). Trenér: Jose' Couceiro 6


    Inter

    V prvním osmifinálovém zápase Inter remizoval na půdě posledního vítěze Ligy mistrů 1:1. Pro odvetu, která se hraje za tři týdny, tak získal slušnou výchozí pozici. V Portu dlouho vedl 1:0 brankou Martinse, domácí sice po chybě Tolda vyrovnali, ale v posledních minutách to byl znovu Inter, kdo byl blízko dalšího gólu. Trenér Mancini po zápase prohlásil, že si jeho svěřenci zasloužili vyhrát.

    V nominaci se vůbec neobjevili Edgar Davids a Alvaro Recoba. Zvláště u toho druhého to vyvolávalo rozpaky, neboť nerazzurri mají v poslední době potíže hlavně v útoku. Adriano je totálně z formy, což předvedl i v totmo zápase. Je na něm vidět, že po zranění lýtka, které si vyžádalo pauzu tří týdnů, si přestal věřit a dělá mu problémy i zpracování míče. Oba Martins nezklamal a hrál přesně to, co se po něm požaduje. Rychlými sprinty zaměstnával obranu a dal i důležitý gól. Střídající Vieri stihl během deseti minut téměř více než Adriano za celých 80 minut. Ke gólu to nevedlo.

    Začátek zápasu patřil Interu. Byl aktivnější snažil se něco vymyslet a hlavně Sebastian Verón patřil k mozku celé ofenzívy. Jeho fígle však spoluhráči prokoukli až na poslední chvíli, což často stačilo obráncům nebo brankáři Porta k zastavení akce. První vážnější šanci měl Materazzi. Jeho hlavičku po Verónově centru zkušený gólman Baia chytil. Hned za pár minut však Favalli dlouhou kolmou přihrávkou našel na levé straně Stankoviče, který přetlačil bránícího hráče, dostal se před malé vápno a ideální přihrávkou našel Martinse před prázdnou bránou. Mr. Oba Oba nezaváhal a mohl slavit pátou branku v pátém utkání nejlepší evropské soutěže.

    Za necelou minutu po první brance Interu mohlo být srovnáno. Po dlouhém nákopu brankáře se dostal míč až k Manichovi, ten se s ním nepáral a napálil ho na branku. Francesco Toldo skvělým zákrokem vytáhl střelu nad bránu. Po následujícím rohu odhlavičkovával na poslední chvíli před dotírajícím soupeřem Javier Zanetti. To bylo ze strany Porat v prvním poločase vše. V jeho obraně se navíc objevovali díry a ve vzduchu visela druhá branka. Martins však na Verónův vtipný oblouček v šestnácte nedosáhl a Stankovičovi míč utekl do zámezí. V další šanci se řítil Adriano sám na brankáře, ten však byl u míče rychlejší a odkopl ho do zámezí. Po další skvělé kolmé přihrávce mohl Martins dělat kličku gólmanovi, i tentokrát však byl u míče včas Baia.

    V druhém poločase podalo, až na poslední desetiminutovku, Porto kvalitní výkon. Možná i kvůli tomu, že Inter přestal útočit a věnoval se defenzivě. Domácí sice byli aktivnější, vyloženou šanci neměli. Až v 61.minutě zahrávali přímý kop. Toldo podběhl centr, který se dostal až k Costinhovi, který stál vedle tyče. Jeho zpětná přihrávka prošla Toldovi nešťastně mezi tělem a rukou a Ricardo Costa z metru dopravil balón do prázdné brány.

    Těsně před vystřídáním se Adriano prodribloval do jediné své vážnější šance. Střele z rohu pokutového území se mu nepovedla a Baia ji v poklidu chytil. Adriana nahradil Vieri a hned ho bylo plné hřiště. Před pokutovým územím na sebe nalákal obránce, míč prostrčil (možná i nechtěně) k Martinsovi, který se dostal až před gólmana. Baia jeho nebezpečnou střelu zlikvidoval. Po následném rohovém kopu přišla další tutovka. Vieri hlavičkou nahrál Cambiassovi, který stál na malém vápně zcela sám. Vysoký míč si však nejprve musel zkrotit na prsou a následnou akrobatickou střelu přes hlavu namířil do brankáře. Vznikl závar, který skončil pro domácí dobře. Gól nedostali.

    Související články
    24/02/05 Francesco Toldo: Byla to moje chyba