1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Serie A 2012/2013
36.kolo 08/05/13 20:45 CET - Stadio Giuseppe Meazza, Milán
INTER - LAZIO
1:3
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
DIVÁCI
Průměr: 38.106
Doma:   47.190
Venku:  30.643
Dom.max: 79.341
Ven.max: 73.736
 
 
33' Álvarez - 22' Floccari, 45'+4' p. Hernanes, 76' Onazi
Asistence: Pereira
Žluté karty: Ranocchia 45'+4', Juan Jesus 75', Pereira 83'
Červené karty: -
Střely na bránu: 5-2
Střely mimo: 2-3
Fauly: 14-17
Rohy: 7-2
Ofsajdy: 2-0
Držení míče: 66%-34%
Nastavení poločasů: 4'+4'
Diváci: 39.528
Rozhodčí: Mauro Bergonzi
Nejlepší hráč: Mateo Kovačić

INTER (4-3-2-1): 1 Handanovic; 42 Jonathan (Benassi 31'), 23 Ranocchia (Pasa 53'), 40 Juan Jesus, 31 Pereira; 17 Kuzmanovic (Garritano 80'), 10 Kovacic, 19 Cambiasso; 14 Guarin, 11 Alvarez; 18 Rocchi (27 Belec, 30 Carrizo, 7 Schelotto, 26 Chivu, 45 Forte, 47 Colombi, 62 Ferrara, 63 Spendlhofer). Trenér: Andrea Stramaccioni.

Lazio (3-4-1-2): 22 Marchetti; 29 Konko, 3 Dias (Ciani 46'), 26 Radu, 19 Lulic; 87 Candreva, 24 Ledesma (Onazi 60'), 8 Hernanes, 27 Cana; 99 Floccari (Gonzalez 60'), 11 Klose. (1 Bizzarri, 55 Guerrieri, 17 Pereirinha, 18 Kozak, 20 Biava, 25 Rocci, 28 Saha, 33 Stankevicius). Trenér: Vladimir Petkovic


  Highligts video Youtube/Dailymotion


Postřehy
Přestože měl Inter proti Laziu mnohem více šancí, prohrál 1-3. Jedná se o sedmou ligovou porážku z posledních devíti zápasů. Jediný gól vstřelil Álvarez hlavou.

Spoustu šancí. Inter vyhrál na obrovské šance tak 6-2. I v držení míče byl výrazně lepší, v procentech 66 ku 34. Zápasy však rozhodují vstřelené góly a pokud jeho hráči nedokáží trefit síť, nemůžou přirozeně vyhrát.

Evropské poháry. Nerazzurri nebudou hrát v příští sezoně Ligu mistrů ani Evropskou ligu. Znamená to, že vítěz Champions League z roku 2010 bude chybět v soutěžích UEFA poprvé za posledních 14 let.

Konečné pořadí. Do konce zbývají dvě kola - venku s Janovem a doma s Udinese. V tabulce pravděpodobně černomodří skončí na 8. nebo 9.příčce. Jejich soupeřem o aspoň osmé místo je Catania. Pokud ho získají budou na stejné příčce jako v sezoně 1998/1999. Deváté místo by znamenalo nejhorší umístění od roku 1994, kdy nerazzurri skončili třináctí. Tehdy ale aspoň vyhráli Pohár UEFA. Za posledních 64 let byl Inter v Serii A pouze třikrát horší než osmý - dvakrát devátý a jednou třináctý.

Zranění. Hráči neschopní hry neubývají. Naopak. V zápase se zranil Jonathan a zřejmě i Ranocchia, který byl ze středu obrany stáhnut v 53.minutě. Aktuálně jich je tedy 14.

Kapitán. Esteban Cambiasso.

Náhradníci. Všichni tři hráči, kteří přišli na trávník v průběhu zápasu byli mladíci z juniorky - Benassi, Pasa a Garritano. Posledně jmenovaný měl po hezkém průniku na konci utkání velkou šanci, ale neuspěl.

Rozhodčí. Škoda slov. Soupeři zapískali penaltu, která nebyla. Kolikátou již v této sezoně... Na druhé straně penalta pro Inter znovu byla a znovu byla i správně odpískaná. Dále byl Rocchi nesprávně zastaven při sólovém úniku na brankáře, o ofsajd nešlo. Zajímavá byla i ruka jednoho z hráčů Lazia v pokutovém území. Vyslanou střelu tečoval Rocchi, míč směrovaný na bránu však zastavila ruka od těla. Ale to už jsou drobnosti.

Brankář. Od té doby, co se mluví o zájmu Barcelony o Handanoviče, předvádí slovinský gólman nejisté zákroky. První gól Lazia byl jeho. Vrhl se po centru, na který nedosáhl a míč se odrazil do sítě od překvapeného Ranocchii. Handa má navíc i smůlu při penaltách. Proti Interu se jich kopalo již hodně, ale chytit nedokázal žádnou, jednou míč jen vyrazil před sebe a stejně z toho byl gól.

Góly Lazia. Nejprve nešťastný vlastní gól. Přestože byl připsán Ranocchiovi, kterého se míč naposledy dotkl, podepsán je pod ním brankář Handanovič. Na centr nedosáhl. Kdyby zůstal v bráně, k míč by se jediný hráč soupeře, co byl ve vápně, stejně asi nedostal. Druhý gól přišel po nafilmovaném faulu v pokutovém území ve 48.minutě prvního poločasu. Podle rozhodčího se provinil Ranocchia. Třetí branka byla nádherná. Po nedůsledném vyřešení situace ve vlastním pokutovém území se k míči dostal Onazi a nekompromisně ho z 30 metrů napálil do šibenice.

Žluté karty. Nejvíce jich v této sezoně ve všech soutěžních zápasech dostali Juan Jesus (17), Ranocchia a Pereira (13). Všem třem se před očima žlutilo i v tomto zápase a neoficiálně Ranocchia a Pereira by měli mít v dalším zápase distanc.

Ricky Álvarez. V prvním poločase mohl dát dva góly. Zatímco v té druhé šanci nepochopitelně selhal a z malého vápna přestřelil prázdnou branku, v té první překvapivě přeskočil obránce Lazia a hlavičkoval o břevno do sítě. Obránci soupeře evidentně situaci podcenili. V druhém poločase nešťastně pálil z penalty také nad. Při rozběhu podklouzl. Zatímco v minulém kole proti Neapoli pokutový kop proměnil, tentokrát ne.

Rocchi. Po jedno zápasové pauze zaviněné menším zraněním se vrátil. Měl asi dvě slušné šance, třetí ligový gól však nedal.

Penalta pro Inter. V pokutovém území fauloval Cana Guarína a rozhodčí správně ukázal na značku pokutového kopu. Álvarez však neproměnil.

Krátce po vyrovnávající brance Álvareze mohl dostat Inter do vedení Cambiasso. Jeho povedenou střelu však vytáhl na tyč Marchetti.

Asi třikrát to velmi povedeně zkoušel Guarín. Vždy ale kousek chyběl...


Fotogalerie Serie A, 36.kolo -> Inter - Lazio Řím - zobraz všechny fotky


Mateo Kovačić 


Brozović a Kovačić 



Mateo Kovačić 


Mateo Kovačić 


Mateo Kovačić 


Mateo Kovačić 


Mateo Kovačić 


Mateo Kovačić 


Mateo Kovačić 


Statistiky a rekordy
Lazio vyhrálo v Miláně nad Interem poprvé po patnácti letech.

Hodně ofenzivně laděné utkání se odehrálo na stadionu Giuseppeho Meazzy, kde Inter přivítal Lazio. Hosté využili lepší formy a Inter porazili na jeho hřišti 3:1. V konečném součtu to znamená, že Inter si nezahraje evropské poháry.

Kritizovaný Inter se musel před zápasem opět vypořádat s velmi rozsáhlou marodkou a ani v tomto kole se nakonec nepodařilo zvítězit. Krize Nerazzurri se ještě více prohloubila, Inter přitom nezačal vůbec špatně, Alvarezovu střelu s potížemi zneškodnil Marchetti a na brankáři Lazia si vylámal zuby i ex-římský útočník Tommaso Rocchi. Mezitím měl tutovku i Klose, autor pěti branek z utkání proti Boloni. Německý útočník však přestřelil branku. Nicméně bezbrankový stav vydržel jen do 22. minuty, Candrevův povedený centr si srazil do vlastní sítě Handanovič a Lazio vedlo 1:0. Lazio mělo i další šance, Floccari neuspěl a stejně tak i Miroslav Klose.

Odpověď Interu na sebe nenechala dlouho čekat, ve vápně se krásně trefil hlavou Alvarez a bylo srovnáno - 1:1. Argentinský ofenzivní hráč potvrdil dobrou formu a střelecky navázal na předchozí vystoupení. Inter mohl ještě do poločasu skóre otočit, jenomže Rocchiho jedovatou ránu vyrazil Marchetti a Alvarez dokonce přestřelil odkrytou branku. Hodně vzrušení nabídl i nastavený čas prvního poločasu, kdy nejprve Inter odmítl vedení a ve čtvrté minutě nastavení zařídil Laziu vedení proměněným pokutovým kopem Brazilec Hernanes. Sudí odpískal penaltu po faulu na Floccariho a brazilský záložník neměl s exekucí nejmenší problémy - 2:1 pro Lazio.

Domácí Nerazzurri začali druhý poločas hodně aktivně, Lazio přehrávali a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Převaha Interu pak vyvrcholila dvacet minut před koncem zápasu, kdy Cana fauloval Kuzmanoviče a sudí tentokrát nařídil penaltu ve prospěch Interu. Jenomže Riccardo Alvarez poslal penaltu vysoko nad a odmítl tím vyrovnání. Argentinec měl v zápase, i přes vstřelenou branku, kopec smůly, například v 73. minutě orazítkoval tyč.

To všechno muselo domácí fotbalisty hodně mrzet. Místo kýženého vyrovnání totiž Lazio vstřelilo třetí gól a bylo de facto po zápase. Onazi vyprodukoval nádhernou střelu a Handanovič byl bez šance - 3:1 pro Lazio. Zápas tím byl definitivně rozhodnut. V nastavení ještě spálil tutovku Rocchi, a tak se Inter nezmohl ani na další korekci. Lazio porazilo Inter na jeho půdě 3:1 a živí naděje na evropské poháry.

Část textu převzata z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora.

Online textový přenos

Sledujte na www.onlajny.com

Preview

Až osmý Inter Milán přivítá ve šlágru kola sedmé Lazio. Nerazzurri jsou pod palbou kritiky, výsledkově se jim vůbec nedaří, navíc je trápí rozsáhlá marodka. Na evropské poháry už Inter těžko dosáhne, vyhlídky Lazia jsou přeci jenom o něco optimističtější. Zvláštní zápas prožije Tommaso Rocchi, dlouholetá opora Lazia nyní obléká dres Interu.

Andrea Stramaccioni dostal od vedení důvěru do konce sezony, ale Inter pod jeho vedením neustále tápe. Může za to bídná forma a také rozsáhlá marodka. Inter za deset kol vyhrál pouze třikrát a v tabulce se propadl až na osmé místo. Navíc na páté AS Řím ztrácí tři kola před koncem pět bodů, takže výrazně hrozí, že si v příští sezoně nezahraje evropské poháry, což by bylo po dlouhých letech. V minulém kole Inter nestačil na Neapol, se kterou prohrál 1:3. V zápase mezi Interem a Laziem tak půjde o důležité body o evropské poháry.

"Nemyslím si, že zítřejší zápas je pro nás rozhodující, to spíše pro Inter. Když vyhrajeme, budeme mít tak osmdesáti až devadesátiprocentní šanci kvalifikovat se do evropských pohárů z ligy, ale nečekejte zítra Inter v krizi," prohlásil kouč římského celku Vladimir Petkovič.

Také Lazio se aktuálně pohybuje na pozici nezaručující start v evropských pohárech pro příští sezonu. Lazio ale na rozdíl od Interu minulé kolo zvládlo a vyhrálo 6:0 nad Boloňou. Bylo to fantastické představení německého šutéra Miroslava Kloseho, jenž vstřelil hned pět branek svého týmu. A také bylo vidět, nakolik je Klose pro svůj tým důležitý. Bez Kloseho se Laziu nedařilo a nyní to vypadá, že se vrací vše zpět do starých kolejí.

Inter, jak už bylo řečeno, trápí rozsáhlá marodka. Mimo hru zůstávají Obi, Mudingayi, Milito, Castellazzi, Stankovič, Palacio, Mbaye, Gargano, Samuel, Silvestre, Zanetti a stále také Cassano. Kouč hostí Petkovič takové problémy nemá, scházet mu budou jen Ederson, Brocchi a Mauri.

Část textu převzata z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora.



Stadio Giuseppe Meazza, Milán
Adresa: Via Piccolomini 5, 20151 Milano
Stát: Itálie
Kapacita: 82955
Rozměry: 105x68

Lazio Řím
Lazio Řím
Stát: Itálie
Rok založení: 1900
Domácí stadion: Stadio Olimpico
Oficiální web: www.sslazio.it

Poslední vzájemné zápasy
19.05.2024Serie AInter - Lazio -:-
19.01.2024It. superpohárInter - Lazio 3:0
17.12.2023Serie ALazio - Inter 0:2
30.04.2023Serie AInter - Lazio 3:1
26.08.2022Serie ALazio - Inter 3:1
09.01.2022Serie AInter - Lazio 2:1
16.10.2021Serie ALazio - Inter 3:1
14.02.2021Serie AInter - Lazio 3:1
04.10.2020Serie ALazio - Inter 1:1
16.02.2020Serie ALazio - Inter 2:1

HRÁČ ZÁPASU
 Mateo Kovačić
 
 6.5.1994
 Chorvatsko
 Záložník
 75 kg
 181 cm

Statistika hráčů
HráčStátVěkPM
19 Esteban Cambiasso Argentina3290
23 Andrea Ranocchia    Itálie2553'
42 Cicero Jonathan   Brazílie2731'
11 Ricardo Álvarez   Argentina2590
40 Jesus Juan   Brazílie2190
14 Fredy Guarín   Kolumbie2690
  1 Samir Handanović   Slovinsko2890
31 Álvaro Pereira    Uruguay2790
61 Luca Garritano   Itálie1910'
24 Marco Benassi   Itálie1959'
28 Simone Pasa   Itálie1937'
18 Tommaso Rocchi   Itálie3590
17 Zdravko Kuzmanović   Srbsko2580'
10 Mateo Kovačić   Chorvatsko1990
Průměrný věk hráčů v den utkání: 24.8 roku

Zranění hráči
Antonio Cassano svalové problémy
Luca Castellazzi operace ramene
Walter Gargano natažený stehenní sval
Ibrahima Mbaye
Diego Milito levé koleno
Gabriel Mudingayi achilovka
Yuto Nagatomo meniskus v levém koleni
Joel Obi operace šlachy
Rodrigo Palacio svalové potíže
Walter Samuel
Matias Silvestre svalové potíže
Dejan Stanković kotník
Javier Zanetti přetržená Achillova šlacha

Diskvalifikace hráčů - Tento zápas
Nikdo

Diskvalifikace hráčů - Příští zápas
Hráč
Andrea Ranocchia 120
Álvaro Pereira 80

36.kolo
Pescara - AC Milán0:4
FC Bologna - Neapol0:3
Cagliari - Parma0:1
Palermo - Udinese2:3
Inter - Lazio1:3
Atalanta - Juventus0:1
FC Turín - FC Janov0:0
Siena - Fiorentina0:1
AS Řím - Chievo0:1
Sampdoria - Catania1:1

Tabulka
1.  Juventus36275468:2086
2.  Neapol36229570:3375
3.  AC Milán36208865:3868
4.  Fiorentina361971066:4364
5.  Udinese361612852:4260
6.  AS Řím361771269:5558
7.  Lazio361771249:4158
8.  Inter361651553:5253
9.  Catania3614101247:4452
10.  Parma3612101442:4346
11.  Cagliari3611101541:5443
12.  Chievo361271734:4943
13.  FC Bologna3610101644:5240
14.  Sampdoria3610101640:4739
15.  Atalanta361181736:5239
16.  FC Turín368141443:5237
17.  FC Janov368121638:5236
18.  Palermo366141633:5032
19.  Siena36991834:5330
20.  Pescara36642626:7822

Zápasy Interu v Serii A
19.05.201338.koloInter - Udinese 2:5
12.05.201337.koloFC Janov - Inter 0:0
08.05.201336.koloInter - Lazio 1:3
05.05.201335.koloNeapol - Inter 3:1
28.04.201334.koloPalermo - Inter 1:0
21.04.201333.koloInter - Parma 1:0
14.04.201332.koloCagliari - Inter 2:0

VIDEO
Zatím zde není žádné video. Pokud chceš pomoct s přídáváním odkazů, kontaktuj webmastera stránek.

1257