Mistři Itálie 2023/24

Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 11.11.2021 

Asistent bosenského trenéra Elvir Rahimič přiznal, že Inter nechce, aby Edin Džeko hrál za reprezentaci a riskoval zranění. "Je to směšné. Pokud bude připraven, bude hrát," řekl.

Střední útočník v neděli večer předčasně odstoupil ze zápasu proti AC Milán, protože ho trápily lehké svalové problémy. Simone Inzaghi vyjádřil obavy, že by se Džeko mohl znovu zranit nebo si ještě více ublížit, pokud nebude dostatečně odpočatý.

Pětatřicetiletý bývalý římský útočník vstřelil v této sezoně za Inter v 16 soutěžních zápasech osm gólů a připsal si tři asistence.

Majitelé Interu Suning by mohli být finančně velmi postiženi, protože čínský developerský gigant Evergrande nesplácí své závazky a zítra se očekává jeho bankrot. Firma již několikrát nedodržela termíny a prodloužení splatnosti úroků. Pro Inter je to velmi špatná zpráva, protože jeho vlastníci Suning měli v Evergrande Real Estate akcie v hodnotě 2,6 miliardy eur. Suning měl již dříve vážné problémy s likviditou a toto bude další rána pro jeho portfolio.

Podle indexu miliardářů agentury Bloomberg přišel majitel Suningu a Interu Zhang Jindong letos o 2 miliardy dolarů, což je přibližně polovina jeho jmění. To opět vyvolá otázky ohledně budoucnosti Interu a jeho plánů na prodej klubu, zejména s ohledem na zájem PIF, saúdského investičního fondu, který již koupil Newcastle United.

Podle deníku La Gazzetta dello Sport je pravděpodobné, že Marcelo Brozović na konci sezony opustí Inter jako volný hráč, pokud s ním klub v následujících dvou měsících neprodlouží smlouvu. Chorvatskému reprezentantovi vyprší na konci sezony smlouva na 3,5 milionu eur ročně.

Beppe Marotta je přesvědčen, že Brozovič nakonec s mistry Serie A novou smlouvu podepíše, ale Interu dochází čas. Osmadvacetiletý hráč bude moci v lednu podepsat předsmluvní dohodu s jakýmkoli jiným klubem a v létě odejde zadarmo. La Gazzetta dello Sport uvádí jako dva kluby, které mají největší zájem o podpis Brozoviče, PSG a Atletico Madrid. Podle různých zpráv z Itálie sledují Chorvata také Tottenham a Newcastle.

Tuttosport informoval, že Inter se příští týden sejde s jeho zástupci, ale podle La Gazzetta dello Sport zatím schůzka potvrzena nebyla. Nerazzurri chtějí, aby Brozovič podepsal novou smlouvu do konce roku. V opačném případě je nepravděpodobné, že by na San Siru zůstal.

Inter nechce ovlivnit práci Simoneho Inzaghiho na hřišti, a proto spěchá s řešením situace, ať už tak či onak. Mistři Serie A však nejsou otevřeni tomu, aby svého záložníka v lednu prodali.

Ani letos se hrát superpohár v Saúdské Arábie nebude. Jako místo konání bylo určeno milánské San Siro, hrát se bude 12.ledna. Inter bude mít výhodu domácího prostředí jako vítěz Serie A. Superpohár hraje tradičně držitel scudetta proti vítězí italského poháru, což je Juventus.

Serie A má se Saúdskou Arábií uzavřenou smlouvu ještě na jeden ročník. Naposledy se tam hrálo v roce 2019, tentokrát se nepodařilo najít vhodné termíny. Dříve se vždy hrálo na začátku sezony, ještě před startem ligy.

Superpohár se celkem často konal v zahraničí. Poprvé v roce 1993 v USA, stejně jako o 10 let později. V roce 2002 se hrálo dokonce v Libyi. V Číně se o pohár hrálo 5krát, v Kataru 2krát a v Saudské Arábii doposud také 2krát.

Inter si Supercoppa zahrál 9krát a 5krát zvítězil. Naposledy ho hrál v roce 2011, v čínském Pekingu prohrál s AC Milán. Juventus má za sebou 16 finále, v kterých se mu podařilo 9krát pozvednout vítěznou trofej.

Gazzetta dello Sport: "Inzaghi sa chce zamerať na problematiku penalt a stanoviť presnú hierarchiu: odteraz bude hlavným zahrávačom Hakan Çalhanoglu, a až po ňom Lautaro. Nasledovať budú Perišić s Dimarcom."

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy