Mistři Itálie 2023/24

Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 23.02.2023 

Simone Inzaghi lituje toho, že Inter dokázal v prvním utkání osmifinále Ligy mistrů porazit na San Siru FC Porto pouze 1:0. "Hráli jsme dobře proti velmi fyzicky zdatnému soupeři. Mrzí nás, že jsme v prvním poločase neproměnili některé šance, zatímco po přestávce jsme při protiútocích trochu riskovali, ale pomohla nám střídání," řekl Inzaghi pro Amazon Prime Italia.

"Chtěli jsme udělat něco víc, ale za daných okolností to byl skvělý výkon. Měli jsme si rychleji posouvat míč a tvořit hru zezadu. Nebylo to snadné, když Porto tak agresivně presovalo, ale přesto jsme si zasloužili jít v prvním poločase do vedení." Klíčová byla střídání, když z lavičky nastoupili Lukaku a Marcelo Brozovič, přičemž hrou zamíchal i Robin Gosens. "Všichni se zapojili dobře, potřebuji, aby každý přispěl, a víme, že nás v této sezoně čeká ještě hodně zápasů, takže každý dostane svou šanci."

Inter je v pozici, kdy se může poprvé po 12 letech dostat do čtvrtfinále Ligy mistrů, když už ve skupinové fázi překvapil vyřazením Barcelony.

Reportéři Amazon Prime Italia si všimli na hřišti hádky Onany s Edinem Džekem během zápasu Ligy mistrů proti Portu. Onana protestoval u rozhodčího, Džeko ho vyzval, aby byl zticha a vrátil se do své branky, aby mohl pokračovat ve hře, brankář na to reagoval zlostně. Calhanoglu působil jako mírotvorce a snažil se brankáři zakrýt ústa a uklidnit situaci.

Andre OnanaHakan Calhanoglu vysvětlili, že je vše v pořádku a spoluhráči z Interu se tomu již zasmáli. "Je to normální situace, jsme v Lize mistrů a každý chce vyhrát. Už jsme se tomu zasmáli, takové věci se stávají, když adrenalin stoupá," řekl Calhanoglu pro Sky Sport Italia.

Brankář také vysvětlil svůj pohled na incident s Džeko a ujistil, že už je vyřešený. "Takové věci se ve hře stávají, každý má právo myslet si, co chce. Pokud nám adrenalin, který nás rozčiluje, zároveň pomáhá vyhrávat zápasy tak, jak jsme to udělali dnes, pak je to vítané!"

Zajímavé je, že jen několik týdnů po další ošklivé hádce před zraky všech mezi Barellou a Lukakuem došlo k další hádce mezi spoluhráči z Interu.

23/02/23 - Trenér FC Porto Sergio Conceicao věří, že červená karta Otavia změnila průběh utkání Ligy mistrů, a tvrdí, že útočník Interu Lautaro Martinez by měl být pro druhý zápas suspendován. Inter na San Siru porazil v prvním osmifinále jeho tým 1:0.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy