Mistři Itálie 2023/24

Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 31.03.2023 

Danilo D'Ambrosio doufá, že Inter v letošní sezoně Ligy mistrů šanci má, ale připustil, že ostatní týmy mají něco navíc.

Svěřenci Simoneho Inzaghiho si v osmifinále vybojovali postup přes Porto a ve čtvrtfinále se utkají s lídrem Primeira Ligy Benfikou. Ve druhém čtvrtfinále se na této straně pavouka utká Neapol s Milánem v čistě italském souboji, což znamená, že existuje reálná šance, že ve finále této sezóny uvidíme tým ze Serie A.

Při prezentaci turnaje "Amici dei Bambini" D'Ambrosio nejprve hovořil o čtvrtfinále Ligy mistrů. "Bere to hodně energie, ve čtvrtfinále nejsou slabé týmy. Celkově to pro nás nedopadlo špatně. Ne že bych byl s Benfikou spokojený, ale musíte být realisté, ostatní týmy mají něco navíc než my."

Zkušený obránce byl dotázán, proč Nerazzurri zažívají v této sezoně tolik vzestupů a pádů. "Když hrajete na této úrovni, máte spoustu závazků. Ti, kteří hrají za Inter, vědí, že i remíza je porážka. Měli jsme jedno střetnutí za druhým. Řešením je dávat ze sebe do každého zápasu to nejlepší."

Čtyřiatřicetiletý hráč se zamyslel nad reakcí Interu po výhře nad Neapolí na začátku tohoto roku. "Čísla to říkají jasně, Neapol je silná. Mysleli jsme si, že jsme silný tým, ale vzestupy a pády nám nedovolily se na Neapol pověsit." Vyjádřil se i k možnosti dostat se do finále Ligy mistrů. "Můžete se tam dostat, to je sen. Pak je ale rozdíl mezi snem a cílem. Musíte tvrdě pracovat."

Andre Onana vysvětlil, proč si Inter v Lize mistrů zaslouží větší respekt, a poukázal na jeho výkony proti Barceloně v této sezoně. Nerazzurri skončili na druhém místě ve skupině Ligy mistrů, ve které byli Bayern Mnichov, Barcelona a Viktoria Plzeň, čímž si zajistili účast ve vyřazovací fázi. V osmifinále si svěřenci Simoneho Inzaghiho připsali po napínavé výhře 1:0 nad Portem postup do čtvrtfinále, kde se utkají s Benficou.

V rozhovoru pro Sport Mediaset Onana nejprve hovořil o tom, jak náročný měsíc Inter čeká a co musí udělat. "Musíme vždy hrát beze strachu. Pokud máte strach, je lepší na hřiště vůbec nevstupovat. Máme před sebou těžký měsíc, ale každý den se připravujeme na zápasy, jako jsou ty proti Juventusu a Benfice. Jsem přesvědčen, že pokud budeme pracovat správným způsobem, bude to měsíc naplněný spokojeností."

Dotkl se skutečnosti, že v této sezóně inkasoval ve všech soutěžích pouze 23 gólů v 28 zápasech. "To znamená, že obrana si vede velmi dobře. Brankář může také hodně zachránit, ale pokud si nepřihrajete, nemá mužstvo žádnou hodnotu. Když nedáte gól, je to kolektivní práce, od trenéra po útočníka plus všech na lavičce. Všichni jsme tady proto, abychom se stali Interem, a pro mě je velkou ctí být brankářem tohoto špičkového klubu."

Na závěr Onana vysvětlil, proč si podle něj Inter zaslouží větší respekt na evropské scéně. "V Evropě si zasloužíme větší respekt, protože jsme poslali Barcelonu do Evropské ligy a bojovali jsme ve složité skupině. Ukázali jsme, že jsme silný tým. Bez ohledu na to, co se stane v příštím kole, se utkáme s Benfikou o vítězství. Chci vyhrát všechno."

Zatímco v Lize mistrů se Interu v této sezoně daří, v Serii A působí nekonzistentně a prohrává s týmy jako Bologna, Spezia a Empoli. V tabulce Serie A se tým nachází na třetím místě, pouhé tři body před pátým Římem.

Romelu Lukaku vypadal během reprezentační přestávky jako znovuzrozený. Belgický reprezentant ve dvou zápasech vstřelil čtyři góly a pokud za Inter předvede více podobných výkonů, není vyloučeno, že ho v létě Inter přivede znovu zpět. Jeho neuspokojivý návrat na Stadio Meazza přesvědčil Nerazzurri, aby ho v létě poslali zpět do Londýna, což v březnu potvrdil Beppe Marotta. Do původní smlouvy o hostování s Chelsea nebyla zahrnuta opce na koupi.

Belgický reprezentant minulý týden vstřelil hattrick při výhře 3:0 nad Švédskem a v úterý večer přidal další gól při vítězství 3:2 nad Německem. Lukaku v letošní sezóně během svého hostování v Interu vstřelil pouze pět gólů v 19 utkáních a v první části sezóny se potýkal se zraněními. To však neznamená, že Lukaku zůstane v Londýně natrvalo, protože Inter se ještě může rozhodnout, že si s Blues v červenci sedne a bude doufat, že uzavře novou smlouvu a přivede Lukakua do klubu potřetí.

Pokud devětadvacetiletý hráč zlepší svou výkonnostní úroveň, Inter se ho pravděpodobně pokusí přivést zpět do klubu, ať už na hostování, nebo na trvalý přestup, ačkoli Nerazzurri již byli spojováni s dalšími hráči v útoku, od Marcuse Thurama přes Roberta Firmina, který je k dispozici jako volný hráč, až po nového italského hrdinu Matea Reteguiho.

Simone Inzaghi se před sobotním domácím zápasem proti Fiorentině dočkal návratu posil. Alessandro BastoniRobin Gosens se plně zotavili ze svých zranění.

Bastoni byl střídán kvůli zranění stehna během remízového zápasu Interu 0:0 s Portem v Lize mistrů na začátku měsíce, následně vynechal zápas s Juventusemi a nebyl ani součástí italského týmu Roberta Manciniho pro poslední mezinárodní zápasy. Podobně dlouhou dobu byl mimo hru i Gosens, který si před evropským soubojem s Portem přivodil v tréninku zranění lýtka. Gazzetta dello Sport potvrdila, že Bastoni i Gosens se včera plně zapojili do prvního plného tréninku po reprezentační přestávce společně se zbytkem týmu Interu.

Oba absolvovali trénink bez problémů a jsou připraveni na sobotní večerní zápas proti La Viole na stadionu Giuseppe Meazza.

Edin Džeko prý ve čtvrtek také trénoval, i když opatrně, protože ho v posledních týdnech trápily bolesti zad.

Sedmatřicetiletý Bosňan zvládl i dnešní trénink bez potíží. S týmem ve čtvrtek trénoval také Marcelo Brozovič, na kterého by se mohlo v následujících týdnech spoléhat, protože Hakan Calhanoglu se na srazu turecké reprezentace zranil.

Jediným hráčem, nad jehož dostupností pro nadcházející víkend visí otazník, je Federico Dimarco, jehož zdravotní stav bude v následujících dnech dále vyhodnocen.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy