Mistři Itálie 2023/24

Pondělí 28/08/23 20:45
Serie A, 2.kolo
CAGLIARI
0:2
INTER

Inter ani v druhém kole Serie A nezaváhal, znovu neinkasoval a rozhodl o své výhře již v prvním poločase. Na Sardinii porazil nováčka soutěže Cagliari 2:0. První branku střetnutí vstřelil ve 21.minutě Denzel Dumfries. Nedlouho po té skóroval i kapitán Lautaro Martinez, který v prvním poločase stihl nastřelit i tyčku. V druhé půli nerazzurri ubrali z plynu a víceméně zápas dohráli a soupeře si pohlídali. I tak dokázal Calhanoglu s pomocí domácího obránce nastřelit další tyč. Inter je jediným týmem v Serii A, který ještě nedostal gól.

Postřehy k zápasu
TYČEVýhra mohla být vyšší, ale Inter dvakrát nastřelil tyč - v první půli Lautaro, ve druhé Hakan.
2Na konci zápasu asi jedinou a největší šanci domácích zmařil skvělým zákrokem Sommer, který tak udržel i ve druhém utkání čisté konto.
85Inter se střetl s Cagliari po 85. v Serii A. Nerazzurri dnes vyhráli 43.zápas, 14krát byli poraženi a 28 skončilo utkání remízou.
Nicolo Barella hrál proti týmu, který ho vychoval a za který odehrál v Serii A 100 zápasů. Proti žádnému jinému týmu se mu v lize tolik nedaří jako proti Cagliari. Hned u čtyřech gólů asistoval.
3Lautaro vstřelil třetí gól v této sezoně a společně s Girdoudem (AC Milán) a Osimhenem (Neapol) vede tabulku střelců.
71letý Claudio Ranieri, trenér sardinského celku, vedl v sezoně 2011–2012 i milánský Inter.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter Milán zvítězil ve druhém kole Serie A na půdě nováčka z Cagliari 2:0. Na tříbodový večer Nerazzurri zadělali už v úvodní půlhodině, kdy pohledné kombinace zakončili nejprve Denzel Dumfries a o devět minut později také Lautaro Martínez. Na trefu nizozemského reprezentanta přihrávala letní posila z Německa Marcus Thuram, který si připsal premiérovou asistenci mezi italskou elitou přesně 17 let a 282 dní po poslední gólové přihrávce svého otce Liliana. Jakub Jankto nastoupil za celek ze Sardinie poprvé od začátku, ale po hodině hry byl vystřídán.

2.kolo Serie A

AC Monza
2:0
Empoli
Verona
2:1
AS Řím
Salernitana
1:1
Udinese
Neapol
2:0
Sassuolo
Frosinone
2:1
Atalanta
AC Milán
4:1
FC Turín
Lazio
0:1
FC Janov
Juventus
1:1
FC Bologna
Fiorentina
2:2
Lecce
Cagliari
0:2
Inter
Zprávy o Interu Milán 12.04.2023 

Novinár Enrico Mentana: “Teraz, po mnohých urážkach a kritikách, by som chcel veľmi vidieť všetkých čo chceli spacifikovať Inzaghiho, Barellu, Brozovića a vlastne celý tím. Tím ktorý napriek všetkým svojim chybám je v semifinále Coppa Italia, je vo štrťfinále Ligy Majstrov a vyhral pohodlne prvý zápas vonku a bojuje s dobrými šancami o top 4 v Serie A. Toto všetko po výhre Talianského Superpoháru. Nepamätám si taký rok, v ktorom Inter hral o všetko od roku 2010.”

“Toto mužstvo trpí len nedostatkom motivácie v menej dôležitých zápasoch, a v tom má chybu nielen tréner, ale aj hráči. Keby Inter hrá každý zápas s takým nasadením ako včera, dokázal by poraziť každý tím na svete. Preto by som fanúšikom Interu chcel odkázať, aby v tejto Lige Majstrov verili aj v nemožné.”

12/04/23 - Simone Inzaghi děkuje hráčům Interu za mimořádný výkon, díky kterýmu porazili Benfiku ve čtvrtfinále Ligy mistrů 2:0, a odmítá se vysmívat kritikům. Trenér vstupoval do tohoto zápasu pod obrovským tlakem, protože v posledních osmi soutěžních utkáních dokázal zvítězit pouze jednou, ale na evropské scéně opět předvedl kvalitní výkon.

Romelu Lukaku ujišťuje, že na konci sezony odhalí tajemství své gólové oslavy, a věří, že Inter mohl v prvním čtvrtfinále Ligy mistrů porazit Benfiku o tři nebo čtyři góly. Belgický reprezentant se zvedl z lavičky, aby proměnil penaltu nařízenou za ruku Joaa Maria a zpečetil výsledek 2:0 na Estadio da Luz.

"Penalta je otázkou mentality a koncentrace. Nikoho neposlouchám, ani své spoluhráče," odpověděl Lukaku pro Sport Mediaset na otázku, jak se mu daří udržet perfektní bilanci z pokutového kopu. Přestože Lukaku není vždy v základní jedenáctce, skóroval ve velkých zápasech proti FC Porto, Juventusu a nyní Benfice, je tak kritika od některých nespravedlivá? "Vzhledem k mým předchozím výkonům chápu jejich důvody. Pomáhám týmu, jak jen mohu, a dostávám se zpět do formy. Máme zodpovědnost udělat pro klub dobrý výsledek, teď potřebujeme skvělý zápas proti Monze."

Lukaku při oslavě předvedl stejné gesto - vojenský pozdrav a prst na rtech vyzývající k mlčení -, kvůli kterému byl vyloučen proti Juventusu, takže co se za ním skrývá? "To je tajemství, prozradím ho na konci sezony. Dnes jsme odehráli chytrý zápas a mohli jsme dát další tři nebo čtyři góly. Přesto je 2:0 dobrý výsledek, teď musíme tento výkon zopakovat v Serii A. "Musíme si promluvit o tom, proč nehrajeme stejně i v Serii A, protože to je důležitá soutěž."

Andre Onana varuje, že Inter musí najít rovnováhu mezi tím, aby se nebál, a tím, aby si uvědomil, že úkol proti Benfice v Lize mistrů ještě není splněn. Brankář předvedl klíčový zákrok při závěrečném útoku, kterým udržel na Estadio da Luz čisté konto, a umožnil tak týmu jít 19. dubna do druhého zápasu s výhodou 2:0.

"Vždycky říkám, že se nesmíte bát. Jsem spokojený s prací, kterou tým odvedl, proti výbornému soupeři jsme dřeli," řekl Onana pro Mediaset. "Nesmíme se však mýlit a myslet si, že už jsme v semifinále. Nyní se soustředíme na Monzu, kde potřebujeme získat zpět body do Serie A."

O vítězství 2:0 v Lisabonu rozhodl Nicolò Barella hlavičkou a Romelu Lukaku z penalty. Čisté konto znamená, že žádný z italských týmů v této sezoně ještě neinkasoval ve vyřazovacích kolech Ligy mistrů ani jeden gól.

Trenér Benfiky Roger Schmidt nebyl spokojen s rozhodnutími anglického rozhodčího Michaela Olivera ve čtvrtfinále Ligy mistrů proti Interu. Zápas na Estadio da Luz rozhodl Nicolò Barella hlavou a Romelu Lukaku z penalty, čímž Inter získal velkou výhodu do odvety na San Siru, která se hraje 19. dubna. "Byl to těžký zápas a myslím, že oba týmy měly šance, ale bohužel jsme ty naše nevyužili," řekl Schmidt pro Eleven Sports.

"Zůstali jsme ve hře, hráči do toho dali všechno, pak jsme inkasovali druhý gól z penalty. O tom je celý průběh zápasu." Penalta byla nařízena po přezkoumání VAR za ruku Joao Maria, který si sáhl při centru Denzela Dumfriese na míč. "Myslím, že jsme měli smůlu na rozhodnutí rozhodčích, nemyslím si totiž, že to byla penalta, zatímco my jsme měli mít minimálně jednu v náš prospěch." Měl na mysli velmi ošemetný zákrok, který Alessandro Bastoni předvedl v pokutovém území, ale podle záběrů se k míči dostal, i když tak, že hráči Benfiky vložil nohu mezi nohy.

"Samozřejmě, že domácí porážka není dobrá, ale je to jen první dějství. Musíme si stále věřit. Inter hrál s větší efektivitou a my musíme příští týden udělat totéž. Věřím, že v Miláně můžeme vyhrát." Schmidtovi chyběli suspendovaný Nicolas Otamendi, zraněný Alexander Bah, Gonçalo Guedes a Julian Draxler, ale během zápasu udělal jen jedno střídání. "Bylo to moje rozhodnutí. Hráči na hřišti si vedli dobře a v posledních minutách jsme si vytvořili velkou šanci."

Benfica byla v letošní sezoně Ligy mistrů zatím neporažená, vedla skupinu před Juventusem a Paris Saint-Germain, skórovala v každém zápase a s PSG doma i venku pouze remizovala 1:1. V domácí ligové tabulce se stále drží jasně na čele, ale sérii deseti vítězství v řadě ukončila v pátek porážka 2:1 s FC Porto.

V kariéře proměnil již 35 penalt. Jen výjimečně se netrefí. Stalo se mu to zatím pětkrát. Ale za Inter ani jednou. Kopal jich již 19 a radovat se mohl i včera v Lisabou. Skvostná bilance.

Naopak problémy s proměňováním penalt má jeho parťák Lautaro Martinez. Penalty kope jen v Interu. Jedenáctkrát se trefil do sítě, ale hned šestkrát neproměnil.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy