Mistři Itálie 2023/24

Středa 20/12/23 21:00
Italský pohár, Osmifinále
INTER
1:2
FC BOLOGNA

Inter italský pohár neobhájí, vypadl již v osmifinále s Boloňou po prodloužení 1:2. Na San Siru se hrála hra na vyčkávanou, Inter byl aktivnější, snažil se najít skuliny v obraně hostí, ale nedařilo se. Boloňa nebyla prakticky vůbec nebezpečná. Když už to vypadalo, že se budou muset oba dva týmy v hlavách připravovat na prodloužení, přišel dárek a ruka v pokutovém území Boloni. Lautaro Martinez však penaltu zahodil a tak po devadesáti minutách gól nepadl. Hned na začátku prodloužení poslal Inter do vedení po rohovém kopu hlavou Carlos Augusto. Černomodří byli v první části prodloužení aktivnější a chtěli přidat ještě jednu branku. V druhé části však někteří hráči viditelně fyzicky odpadli. Prakticky z ničeho hosté vyrovnali. Gól padl z jejich prvního rohového kopu v době, kdy jich měl Inter na kontě již 12. Jen o pár minut později přišel rychlý brejk hostí do unavené obrany a druhý rozhodující gól.

Postřehy k zápasu
Inter Boloňu v tomto kalendářním roce neporazí. Na San Siru neuspěl ani podruhé v sezoně. V Serii A s ní remizoval 2-2. Na jaře prohrál venku 0-1.
10Poprvé, kdy jsou lepší týmy ze Serie A v Coppa Italia nasazovány a nehrají první kola poháru, vypadl Inter již v osmifinále. Naposledy se mu to stalo před 10 lety, kdy si poradil s Cittadelou a Trapani, aby pak v jediném utkání osmifinále prohrál v Udine.
Proti sobě nastoupil první a čtvrtý celek aktuální tabulky Serie A.
Lautaro Martinez penalty neumí. Opět ukázal, proč v Serii A dostává přednost Hakan Calhanoglu. Zatímco Turek se doposud ještě ze značky pokutového kopu nezmýlil, Lautaro má mizernou úspěšnost. Když si v 65.minutě postavil míč na značku pokutového kopu, mnoho fanoušků hledalo na trávníku jiného vhodného adepta. Bohužel nikdo spolehlivější tam nebyl a tak si míč nechal kapitán. Brankář vystihl směr a protože Argentinec kopl míč do jeho ideální výšky, bez problémů ho vyrazil.
Velké obavy mají všichni o zdraví Lautara Martineze. Nejdůležitější hráč kádru a nejlepší střelec odcházel ze hřiště s nešťastnou grimasou ve tváři. Držel si přitom zřejmě tříslo.
Černomodré ze soutěže vyřadil jejich bývalý hráč. Trenérem Boloni je Thiago Motta, který s Interem v roce 2010 vyhrál slavný Treble.
Z italského poháru vypadl den předtím i vítěz Serie A - SSC Neapol. Tu doma šokovalo Frosinone, když v poslední půlhodině vstřelilo všechny góly utkání a vyhrálo 4-0.
Hráč zápasu
#30
25 let
Výška: 184 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2024

Highlights Youtube

Zprávy o Interu Milán 20.12.2023 

Záložník Interu Juan Cuadrado potvrdil, že doposud hrál s nesnesitelnou bolestí a byl nyní donucen podstoupit operaci. Lékaři mu řekli, že by se to mohlo zhoršit, kdyby ji nepodstoupil. Kolumbijec přišel k Nerazzurri v létě z Juventusu jako volný hráč, ale kvůli opakujícímu se zánětu Achillovy šlachy téměř nehrál.

"Potýkal jsem se s touto bolestí šlachy a dělal jsem vše, co může sportovec udělat, abych se zotavil. Dokonce jsem trénoval a hrál i přes nesnesitelnou bolest, která mi nedovoluje podat stoprocentní výkon," napsal Cuadrado na Instagram. "Odmítl jsem všechny možnosti léčby, které by zahrnovaly operaci, ale lékaři říkají, že by se to mohlo zhoršit, pokud toto rozhodnutí nepřijmu. Vždycky jsem byl hráčem, který ze sebe vydává maximum na hřišti i mimo něj. Velmi mě mrzí, že jsem to zatím nedokázal pro tento skvělý klub, který mi dal velkou příležitost. Ale věřím v Boha, protože víme, že Bůh ve všem jedná pro dobro těch, kteří ho milují."

Očekává se, že pětatřicetiletý hráč bude mimo hru nejméně dva až tři měsíce.

Moratti: "Inter musí posilniť útok, to je základ pre udržanie si aktuálnej formy. Pravda je taká, že Inter s Thuramom a Lautarom je schopný poraziť ktorýkoľvek tím na svete, Inter s Arnatuovićom a Sanchezom by mal problém poraziť tak 12 z 20tich tímov v Serie A. Nedivím sa Inzaghimu, že tlačí na vedenie, ak sa jeden z nich zraní, bola by to katastrofa."

Gazzetta dello Sport: "Samozrejmosťou bude nový pravý bek. Cuadrado sa rozhodol pre operáciu, aby sa problému definitívne zbavil. Mimo hru bude aspoň 3 mesiace. Prioritou Interu je Tajon Buchanan (Club Bruggy). Hráč má pomerne vysokú cenu, ale Inter je presvedčený že sa mu ho podarí priviesť podobným spôsobom ako Gosensa."

"V posledných dňoch z vedenia uniklo, že prebehne snaha aj o zisk útočníka. Inzaghi nieje spokojný s dvojicou Arnautović-Sanchez. Bude potrebné nájsť vhodného hráča za prijateľných podmienok pre Inter."

Dnes vstupujeme do italského poháru. Coppa Italia jsme v posledních dvou letech vyhráli a naše cesta za další obhajobou začíná proti houževnaté Bologni. Aktuálně zřejmě největší překvapení dosavadního průběhu sezóny v Itálii je právě Bologna. Čtvrté místo po 16ti odehraných kolech a poslední remízový zápas na Meazze z října (2:2) znamená, že na Nerazzurri dnes jistojistě nečeká snadný úkol. Tým trenéra bývalého Interisty Thiaga Motty v rámci poháru přešel už přes Cesenu a Hellas.

Ve stavu zraněných pro tento zápas zůstávají De Vrij, Sanchez a Cuadrado. Lze očekávat, že trenér Inzaghi lehce protočí sestavu.

Osmifinále se hraje na jeden zápas. Pokud Inter postoupí, utká se v další fázi s Fiorentinou.

Pravděpodobné sestavy:

INTER: Audero - Bisseck, Acerbi, Bastoni - Darmian, Fratessi, Asllani, Klaassen, Carlos - Arnautovič, Lautaro

BOLOGNA: Ravaglia - De Silvestri, Beukema, Lucumi, Lykogiannis - Fabbian, Aebischer, Moro - Ndoye, Zirkzee, Saelemaekers

FC Internazionale Milano je pevně odhodlán realizovat projekt nového stadionu na okraji Milána, v obci Rozzano. Projekt, který zastřešuje mezinárodní firma Populous, počítá s výstavbou moderního, udržitelného a dostupného zařízení obklopeného zelení a vybaveného prostory pro občerstvení, obchody a služby.

Stadion by měl mít kapacitu 70 000 diváků a byl by navržen tak, aby poskytoval co nejlepší komfort a vzrušující a strhující zážitek pro fanoušky. Přispěl by také k rozvoji města a měl by vynikající spojení s centrem Milána a byl by integrován do stávající infrastruktury. Mimo stadion vznikne sportovní "městečko" a uvítací prostory pro fanoušky a všechny návštěvníky čtvrti. To vše bude přístupné 365 dní v roce a doplní okolní park.

Projekt se bude soustředit na představy a potřeby fanoušků: s ohledem na to byl zahájen průzkum, do kterého se zapojí celá komunita Nerazzurri. Sběr názorů, který začal anketou věnovanou dopravě, bude v následujících měsících pokračovat dalšími tématy týkajícími se nového domova Interu.

V sezoně 2015/2016 měl Samir Handanovič na kontě po 16 kolech 11 zápasů bez inkasované branky. Tehdy skončil sezonu s 15 čistými štíty. Švýcar Yann Sommer, který v létě přišel do Interu z Bayernu, je na tom ve stejné části sezony stejně. Aby slovinského brankáře překonal, potřebuje ve zbývajících 22 utkáních vychytat aspoň 5 duelů. To by nemuselo být vzhledem k aktuální formě Interu nereálné.

V loňské sezoně udržel André Onana po 16 kolech čisté konto jen v 5 zápasech.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy