Mistři Itálie 2023/24

Pátek 16/02/24 21:00
Serie A, 25.kolo
INTER
4:0
SALERNITANA

Inter ve 25.kole Serie A naprosto zadupal do země Salernitanu. Takto dominantní zápas nebyl k vidění dlouho. Nerazzurri drželi míč 73% času, na střelecké pokusy vyhráli 25-1, na rohy 18-0 a pokud by vylepšili stále ne moc dobrou střeleckou produktivitu, tak by vyhráli výrazně vyšším rozdílem než jen 4-0. V úvodu zápasu měl Inter drtivý tlak a šanci snad v každé minutě. Přesto se na první gól čekalo až do 17.minuty, kdy se trefil Thuram a krátce po něm Lautaro. Před přestávkou zvýšil Denzel Dumfries. Inzaghi na trávník poslal silnější sestavu a díky vyššímu vedení mohl brzy střídat a šetřit hráče na úterní Ligu mistrů proti Atletiku Madrid. Čtvrtý gól přidal v 90.minutě rakouský veterán Marko Arnautovič. Juventus počtvrté v řadě nevyhrál a po remíze ve Veroně již na Inter ztrácí 9 bodů. Inter má stále dohrávku s Bergamem k dobru.

Postřehy k zápasu
Kandaský hráč Buchanan si poprvé od svého lednového příchodu zahrál. Na hřiště se dostal v 77.minutě za Bastoniho.
20 A 10Lautaro Martinez si připsal v letošním ročníku Serie A již 20.přesný zásah. Rozstřeluje se i Marcus Thuram. V zápase proti Juventusu se na vlastním gólu výrazně podílel, v minulém kole dal dvě branky AS Řím. Proti Salernitaně šlo o jeho 10.gól.
8.Lautaro Martinez se odpoutal v historické tabulce střelců od Maura Icardiho a s 125 brankami mu patří 8.pozice. Ne sedmého Nyerse potřebuje 8 gólů.
Lautaro Martinez se stává prvním hráčem Interu v tomto století, který vstřelil minimálně 20 gólů v Serii A ve třech sezónách za sebou.
Hráč zápasu
#30
25 let
Výška: 184 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2024

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Milánský Inter ve 25. kole Serie A porazil na vlastním hřišti Salernitanu hladce 4:0. Osud utkání určily dvě slepené branky z rozmezí 17. a 19. minuty, přičemž na tu první přihrával Carlos Augusto obligátně nohou a následně dopřál Lautarovi Martínezovi možnost skórovat po bleskovém vhazování. Argentinec dal v barvách Nerazzurri 20 ligových branek už ve třetí sezoně v řadě, což se před ním povedlo jen dvěma dalším hráčům. Svěřenci Simoneho Inzaghiho, jehož bratr Filippo skončil na lavičce Granaty jen několik dnů před utkáním, tak v lize vyhráli pošesté za sebou.

25.kolo Serie A

Inter
4:0
Salernitana
Neapol
1:1
FC Janov
AC Monza
4:2
AC Milán
Lazio
1:2
FC Bologna
Empoli
1:1
Fiorentina
Frosinone
0:3
AS Řím
Atalanta
3:0
Sassuolo
Verona
2:2
Juventus
Udinese
1:1
Cagliari
FC Turín
2:0
Lecce
Zprávy o Interu Milán 18.02.2024 

Trenér Atletika Madrid Diego Simeone před prvním osmifinálovým zápasem Ligy mistrů svého soupeře velmi chválí. "Je to jeden z nejlepších týmů v Evropě se silnou identitou, kterou jim dal můj přítel Simone Inzaghi." Oba dva spolu během aktivní kariéry hráli v Laziu. "V úterý nás čeká velmi silný soupeř, který se v minulé sezoně dostal do finále Ligy mistrů a v tomto ročníku si v Serii A vede velmi dobře," řekl Simeone na tiskové konferenci.

"Vyhráli italský superpohár a v této sezoně prohráli pouze jeden zápas. Hrají jednoduchý fotbal, který je však velmi efektivní. Mají silnou identitu, kterou jim dal jejich trenér, jenž jim předal svou energii. Bude to těžké."

Cholo byl dotázán, co na soupeřích Atleti v Evropě nejvíce obdivuje. "Na Interu se mi líbí všechno. Mají takový charakter jako tým, skvělé tempo záložníků, teď mají Benjamina Pavarda na pravé straně a ten jim dává další rozměr, stejně jako to dokáže Alessandro Bastoni na levé straně. Mají velmi produktivní útočnou fázi. Tým se nedostane do finále Ligy mistrů, aniž by za tím nebyla práce, a jak znám Simoneho, tak mě to těší. Máme spolu velmi dobrý vztah a jsem rád, že se Interu daří."

Atletico Madrid se v posledních zápasech trápilo, ze tří soutěžních utkání vytěžilo jednu remízu, ale v poslední zápase se vrátilo na správnou cestu demolicí Las Palmas 5:0 v La Lize. Alvaro Morata je stále zraněný, takže v útoku nastoupil Marcos Llorente a dvakrát skóroval, stejně jako Angel Correa, a Memphis Depay přidal poslední gól.

S ohledem na nadcházející zápas s Interem nechalo Atletico Madrid odpočívat Antoina Griezmanna, zatímco Rodrigo De Paul, Memphis Depay a Axel Witsel nastoupili jako náhradníci.

Yann Sommer v této sezoně udržel v Serii A již 15 čistých kont, čímž vyrovnal svůj rekord ze sezony 2014/15 z Borussie Mönchengladbach. Částečným důvodem tohoto úspěchu je důslednost obránců Nerazzurri. Jedním z nich je bezchybný Stefan de Vrij, který po dnešním zápase hovořil pro Inter TV a DAZN: "Vždycky říkáme podavačům míčů, aby nám je rychle dávali. Dnes jsme ho rychle dostali, jsme za to rádi, přineslo nám to gól."

"Vždy se snažíme k zápasům přistupovat co nejlépe a to se nám dnes podařilo. Jsme silný tým, společně se zlepšujeme už řadu let. Tvrdě jsme pracovali. Je pro mě čest být součástí tohoto týmu. Boj o titul? Myslím, že jsme ještě daleko. Cesta je dlouhá a čeká nás ještě hodně zápasů. Fyzicky se cítím dobře. V tréninku tvrdě pracuji na tom, abych byl stále fit, což je pro mě důležité. Úterní zápas proti Atléticu bude skvělý," řekl nizozemský 32letý stoper.

Tuttosport chválí kanadského reprezentanta Tajona Buchanana po jeho pátečním debutu v Interu, podle kterého ukázal " iniciativu, rychlost a nebojácný fotbal. Buchanan byl jedinou posilou Interu v lednovém přestupovém období. K Nerazzurri přišel na trvalý přestup z Clubu Bruggy. Prvních několik zápasů strávil výhradně na lavičce. V pátek přišel na trávník jako náhradník v posledních minutách vítězného zápasu proti Salernitaně. Pětadvacetiletý hráč odehrál ve svém vůbec prvním vystoupení v Serii A přibližně 15 minut.

Tuttosport tvrdí, že fyzické testy při Buchanově příchodu na členy kádru Interu okamžitě zapůsobily, ale Inzaghi s jeho debutem několik týdnů počkal, protože kanadský pravý obránce odehrál svůj poslední soutěžní zápas 10. prosince 2023 a potřeboval čas na adaptaci na taktiku Interu.

Buchanan po svém pátečním debutu promluvil pro oficiální webové stránky Interu: "Je to splněný sen. Nemohl jsem se dočkat, až tento okamžik přijde. Tvrdě jsem pracoval, abych byl připraven, a jsem moc šťastný," řekl. "Teď musím pokračovat v nastoupené cestě. Dnes jsem hrál na levé straně, ale mohu hrát na mnoha různých pozicích. Jsem přizpůsobivý a chci týmu pomoci v mnoha ohledech. Od té doby, co jsem přišel, mi tým pomohl přizpůsobit se našemu stylu. Management, trenér a všichni mě fantasticky přivítali, takže jsem opravdu šťastný."

Lautaro Martínez je po Giuseppem Meazzovi (pět sezon 1929/30 až 1933/34) a Istvánu Nyersovi (čtyři sezony v letech 1948/49 až 1951/52) třetím hráčem, který v dresu Interu nastřílel v Serii A alespoň 20 branek ve třech sezonách po sobě.

El Toro se nyní posunul před Maura Icardiho a se 125 góly se stal osmým nejlepším střelcem v historii klubu a také druhým hráčem za posledních 60 let, který po Christianu Vierim v sezoně 2002/03 (21 gólů) nastřílel za Nerazzurri v jedné sezoně Serie A alespoň 20 branek po 23 zápasech.

Díky gólu, který otevřel skóre v zápase se Salernitanou, má Marcus Thuram na kontě deset branek ve 24 ligových vystoupeních. Po Yourim Djorkaeffovi (14 gólů ve 33 zápasech v sezóně 1996/97) se útočník stal teprve druhým Francouzem, který v Serii A dosáhl v dresu Interu dvojnásobného počtu vstřelených branek.

Tikus se také stal po Youri Djorkaeffovi a Davidu Trezeguetovi třetím francouzským hráčem, který v éře tříbodového zisku dosáhl v Serii A dvouciferného počtu gólů ve svých prvních 24 vystoupeních.

Situace kolem stadionu se stále mění. Původní představa byla taková, že by Inter a AC Milán spolupracovaly na výstavbě nového stadionu v podstatě na parkovišti současného Stadio Giuseppe Meazza, což by znamenalo pozdější zbourání stávající stavby. To však odmítly místní i státní úřady, které chtějí San Siro chránit, a tak se oba kluby rozešly s tím, že si vytvoří vlastní stánky, přičemž AC Milán chce stavě v San Donato Milanese a Inter v Rozzanu.

Podle zpráv agentury ANSA šéf AC Milán Gerry Cardinale kontaktoval Inter s dotazem, zda by nechtěl spolupracovat na výstavbě arény v San Donatu. Nerazzurri odpověděli, že nemají zájem.

Tím však změny nekončí, protože společnost WeBuild navrhla projekt, který by podle ní dokázal San Siro rekonstruovat, aniž by bránil Interu a AC pravidelně na stadionu hrát. To byl pro kluby největší kámen úrazu, a tak se jím údajně všichni včetně starosty města Beppe Saly zabývají..

Po 24 odehraných ligových zápasech se Nerazzurri nacházejí na prvním místě tabulky. Čísla na straně Simoneho Inzaghiho jsou více než pozitivní. Inter v této sezóně vyhrál již 20krát. Lépe se mu to dařilo pouze v sezóně 2006/07, kdy měl 21 výher. Navíc je to teprve podruhé, co Nerazzurri v této fázi sezony nasbírali alespoň 63 bodů. V sezoně 2006/07 jich měli 66, což je rekord v éře tříbodového zisku.

Kromě toho se Inter může pochlubit brankovým rozdílem +47, díky 59 vstřeleným brankám a pouhým dvanácti inkasovaným. Jde o pátý nejlepší výsledek v této fázi v historii Serie A.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy