Mistři Itálie 2023/24

Středa 28/02/24 20:45
Serie A, 21.kolo
INTER
4:0
ATALANTA

Inter zválcoval i ve formě hrající Atalantu Bergamo. Po třetí za sebou vyhrál 4-0 a po čtvrté za sebou vstřelil 4 branky. V dohrávce 21.kola si tak připsal do tabulky další tři body a před druhým Juventusem má po 26 odehraných kolech luxusní náskok 12 bodů. Začátek zápasu se úplně nepovedl. Hosté vstřelili po zkažené rozehrávce od Pavarda branku, která ale byla díky kvůli ruce a zásahu VARu odvolána. Inter se ponaučil a začal hrozit na druhé straně. Barellův gól neplatil kvůli ofsajdu, Lautaro napálil ve slibné pozici míč hodně mimo. V 26.minutě ale vyrazil míč brankář Atalanty přímo před Darmiana, který nezaváhal. Ten mohl přidat hned druhý gól, ale trefil ve slibné pozici jen brankáře. Lautaro střelou z dálky trefil břevno, ale ještě před přestávkou přeci jen druhý gól přidal. V druhé části hry neproměnil stejný hráč penaltu, dorážku ale zvládl Dimarco a skóre uzavřel střídající Frattesi hlavou po centru z přímého kopu.

Postřehy k zápasu
Lautaro Martinez v 54.minutě neproměnil penaltu. Zase. I tak padl gól. Brankář střelu vyrazil a nejrychleji dobíhající Federico Dimarco uklidil míč pod brankářem do sítě. Penalta se kopala po zajímavé situaci. Přetažený centr za obranu skončil vedle brány na koncové čáře a nepochopitelně se neodrazil ven do zámezí, ale zpět do hřiště. Pomezní zvedl praporek a signalizoval aut, většina hráčů přestala hrát, Dumfries byl k míči nejblíž, tak ho centrem vracel do vápna, bránící hráč Atalanty ho však trefil rukou. Chvíli na to zapískal hlavní sudí aut. Na upozornění VAR se však celá situace zkoumala a výsledkem byla penalta pro nerazzurri.
4Poslední 4 zápasy Interu v Serii A? Samé čtyřky. V Římě s AS 4-2, doma se Salernitou 4-0, v Lecce 4-0 a i teď s Atalantou doma 4-0. Aspoň čtyři góly ve čtyřech zápasech v řadě se naposledy povedlo v letech 1929-30.
Davide Frattesi přišel na hřiště jako střídající v 62.minutě. O 10 minut později vstřelil gól hlavou a šel zpět na lavičku. Zřejmě kvůli zranění.
23Přestože neproměnil penaltu, velkou šanci a v další napálil břevno, jeden gól si Lautaro Martinez přeci jenom připsal. Krásnou technickou střelou do šibenice se trefil levačkou. Brankář nestačil ani zareagovat. Kapitán má na kontě 23 gólů a jasně vede střeleckou tabulku.
STOPAlessandro Bastoni viděl již pátou žlutou kartu v sezoně a tak si příští ligový zápas hraný v pondělí proti 4.března proti Janovu nezahraje.
11Inter vyhrál všech 11 soutěžních zápasů odehraných v roce 2024.
Hráč zápasu
#32
27 let
Výška: 175 m.
Pozice: obránce
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Fotbalisté Interu si ve 21. kole Serie A poradili s Atalantou, kterou na svém hřišti udolali 4:0. Skvěle hrající lídr tabulky opět prokázal své kvality a soupeře od úvodu přehrával, což ještě do poločasu demonstrovaly branky pravého obránce Mattea Darmiana a Lautara Martíneze. Po změně stran se mezi úspěšné střelce zařadil také levý bek Federico Dimarco, čímž stvrdil již 11. soutěžní vítězství Nerazzurri v řadě a zároveň přispěl k tomu, že bergamský celek po víkendové remíze s AC Milán na další body ze San Sira nedosáhl.

21.kolo Serie A

Empoli
3:0
AC Monza
Lecce
0:3
Juventus
Inter
4:0
Atalanta
Frosinone
3:1
Cagliari
Udinese
2:3
AC Milán
FC Bologna
2:0
Fiorentina
FC Turín
0:2
Lazio
Sassuolo
1:6
Neapol
Salernitana
1:2
FC Janov
AS Řím
2:1
Verona
Zprávy o Interu Milán 28.02.2024 

Rekord Serie A je 36 gólů. Tolik vstřelil Gonzalo Higuaín za Neapol v sezoně 2015/16 a Ciro Immobile za Lazio v sezoně 2019/20. Oběma pomohlo proměňování penalt. Na ty se však zatím Lautaro Martinez, který má před zápasem proti Atalantě na kontě 22 zásahů, moc nemůže spoléhat. Pokud je na hřišti Hakan Calhanoglu, je pro střelu z puntíku první a oprávněnou volbou. Turek pár zápasů hrát kvůli zranění nebude, takže kapitán černomodrých bude mít větší šanci na navýšení svého počtu gólů.

Inter zažívá pozoruhodnou sezónu. Nerazzurri vyhráli 21 zápasů, třikrát remizovali a jednou prohráli. Jediná porrážka přišla proti Sassuolu. A bylo to vlastně otočení skóre v závěru. Inter po poločase totiž vedl. Sassuolo však po přestávce dvakrát skórovalo a vyhrálo 2:1. Krátce po hodině hry vstřelil vítězný gól Domenico Berardi.

Remízové zápasy přišli proti Boloni a Janovu, zde ale Inter vždy vedl. Druhým zápasem, kde prohrával, byl duel s Juventusem. Po brance Vlahoviče však za 5 minut vyrovnal Lautaro na konečných 1-1.

Přesto existuje ještě jeden zápas, v kterém Inter krátce tahal za kratší konec. V Římě s AS. Inter šel sice do vedení, ale ještě do přestávky domácí skóre otočili. V 49.minutě ale Inter znovu vyrovnal a nakonec zápas vyhrál 4-2.

V součtu tak Inter prohrával pouze 38 minut.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy