Mistři Itálie 2023/24

Pondělí 08/04/24 20:45
Serie A, 31.kolo
UDINESE
1:2
INTER

Inter je znovu o další velký krok k jubilejnímu 20.scudettu. V 31.kole Serie A na hřišti Udinese dominoval, míč měl v držení téměř 80% času. Domácí se celou dobu bránili a čekali na povedené brejky. Jeden z mála jim i vyšel a po šťastně tečované střele se dokonce dostali do vedení. Inter se na otočení výsledku nadřel. Šance si vytvářel, ale pořád tomu něco chybělo. Krátce po přestávce neplatil gól Carlose Augusta pro ofsajd. Chvíli na to zboural Thurama gólman a kopala se penalta, kterou tradičně proměnil Hakan Calhanoglu. Další gól ale ne a ne přijít. Až v nastavené čase orazítkoval Lautaro tyč a pro odražený míč si doběhl střídající Frattesi, který ho dokopl do opuštěné brány. Inter nadále vede o 14 bodů a k zisku titulu mu stačí porazit Cagliari a vyhrát milánské derby.

Postřehy k zápasu
8Inter potřebuje k matematické jistotě scudetta získat ještě 8 bodů, což jsou například tři vyhrané zápasy. Pokud by ale porazil Cagliari a v další zápase hned i AC Milán, bylo by hotovo. Druhý tým tabulky by totiž zároveň ztratil tři body a Interu by z těchto dvou zápasů stačilo i pět bodů.
DISTANCAž v samotném závěru utkání dostali hráči Interu první žlutou kartu. Hned z toho byly dvě karty a pro oba hříšníky to znamená, že si nezahrají další zápas proti Cagliari. Pátou kartu v sezoně viděli Benjamin Pavard a kapitán a nejlepší střelec týmu Lautaro.
PENALTAUž 12.penaltu v této ligové sezoně zahrával Inter. Hakan Calhanoglu ji kopal v tomto utkání podesáté a znovu se nemýlil. Brankář sice vystihl směr, ale střela byla natolik prudká a při zemi, že na ní neměl šanci dosáhnout.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Fotbalisté Interu Milán zvítězili ve 31. kole Serie A na hřišti Udinese 2:1. Bianconeri šli překvapivě do vedení ve 40. minutě ze své jediné střely na branku, když tečovaný pokus Lazara Samardžiče skončil až v síti. Lídr soutěže dlouho nedokázal najít recept na nigerijského brankáře Maduku Okoyeho, který však po změně stran faulem zapříčinil pokutový kop, jenž proměnil Hakan Calhanoglu. I přesto Friulani dlouho sahali po své 17. remíze v soutěži, ovšem v páté minutě nastaveného času dokonal obrat hostů Davide Frattesi a jeho tým má nadále v čele tabulky náskok 14 bodů.

31.kolo Serie A

AC Monza
2:4
Neapol
Udinese
1:2
Inter
Salernitana
2:2
Sassuolo
AS Řím
1:0
Lazio
Verona
1:2
FC Janov
AC Milán
3:0
Lecce
Frosinone
0:0
FC Bologna
Empoli
3:2
FC Turín
Cagliari
2:1
Atalanta
Juventus
1:0
Fiorentina
Zprávy o Interu Milán 10.04.2024 

V květnu 2021 si majitelé Nerazzurri čínský holding Suning vzal od americké investiční společnosti Oaktree půjčku na pokrytí provozních nákladů klubu. Původní výše půjčky činila 275 milionů eur, nyní však kvůli úrokové sazbě přesáhla 350 milionů. Čínská společnost musí celou částku splatit do 20. května, jinak riskuje, že ztratí kontrolu nad většinovým podílem v klubu.

Spekuluje se, že Prezident Interu Milán Steven Zhang má údajně ještě před vypršením termínu splatnosti půjčky od možnost změnit vývoj situace. Podle listu Il Corriere dello Sport však někteří zasvěcenci tvrdí, že prezident klubu má stále ještě eso v rukávu a čeká na vhodný okamžik, aby ho mohl použít. Římský list nicméně neupřesňuje, o jakou povahu této vítězné karty se jedná.

Aby se Zhang a spol. vyhnuli nesplacení, snaží se najít s Oaktree dohodu o prodloužení termínu. To by mohlo posunout termín splatnosti o další rok.

Samostatnou poznámkou deník prozrazuje, že na dnešek připadá datum nového soudního jednání v právní bitvě mezi China Construction Bank a Zhangem. CCBA požaduje zabavení Zhangova platu prezidenta Interu kvůli nesplaceným dluhům společnosti. Dvaatřicetiletý Zhan mezitím zůstává od klubu vzdálen. Od července nebyl v Itálii. I přesto je stále hluboce zapojen do každodenních záležitostí klubu. I přes svou fyzickou nepřítomnost je v neustálém kontaktu s řediteli Nerazzurri i s trenérem Simone Inzaghim.

Bývalý obránce Interu Milán Danilo D'Ambrosio chválí své bývalé spoluhráče, zvláštní uznání věnuje Simone Inzaghimu. Pětatřicetiletý fotbalista strávil v klubu devět let. V lednu 2014 přišel z FC Turín a zůstal až do loňského léta, kdy opustil Nerazzurri po vypršení smlouvy a poté se jako volný hráč upsal Monze.

Během svého působení v klubu získal univerzální obránce pět trofejí, scudetto, dva tituly Coppa Italia a dva italské Superpoháry. Teď však D'Ambrosio sleduje své bývalé spoluhráče už jen zpovzdálí. Nerazzurri momentálně vedou tabulku Serie A se čtrnáctibodovým náskokem na nejbližšího pronásledovatele AC Milán.

"Inter prožívá mimořádné tažení," řekl obránce Monzy v rozhovoru pro Sky Sport Italia. "Samozřejmě, že v matematicky to ještě není jisté, ale myslím si, že jsou jen krůček od toho," dodal. "Myslím, že mluvit pouze o jednom faktoru je zjednodušující. Například Inzaghi a management si zaslouží velké uznání. Nicméně stejnou pochvalu si zaslouží i mužstvo s kapitánem klubu Lautarem. Byla to kombinace nápadů a náklonnosti k dresu, která nakonec vedla k cíli, který si na začátku sezony stanovili," uzavřel.

V dalším utkání se Inter představí v neděli večer doma proti Cagliari. Klub bude chtít získat tři rutinní body, které by ho přiblížily k titulu Scudetto. Jednalo by se o historický triumf, protože by tím klub získal druhou zlatou hvězdu, která se pojí s dvacátým ligovým titulem. Inzaghiho svěřenci budou doufat, že se jim ho podaří zpečetit 22. dubna, kdy se v Derby della Madonnina na San Siru utkají s městským rivalem AC Milán.

Nerazzurri si užívají aktuální situaci na čele tabulky. Jejich nejbližší pronásledovatel AC Milán na ně ztrácí 14 bodů. Svěřenci Simoneho Inzaghiho tak mají sedm kol před koncem na dosah zisk dvacátého klubového titulu a druhé zlaté hvězdy. Inter může titul matematicky zpečetit v Derby della Madonnina proti Rossoneri 22. dubna. Kromě velké radosti a prestiže, které úspěch provázejí, by však Scudetto přineslo i výraznou finanční injekci.

Podle deníku La Gazzetta dello Sport vynese zisk titulu klubu nejméně 50 milionů eur. Především Nerazzurri inkasují 23,4 milionu eur jako podíl pro vítěze na televizních právech na Serii A. Kromě toho mají italští mistři jistotu, že v příští sezoně získají 10 milionů z prize poolu UEFA. Růžové noviny také odhadují částku 12 milionů ze sponzorských bonusů.

Deník také poznamenává, že status mistra by měl podnítit zlepšení sponzorských smluv. Pokud jde o hráče, jejich tržní hodnota po vítězství v lize nevyhnutelně vzroste. Celková hodnota celého týmu se tak zvýší.

Inter zvažuje možnosti na posílení obrany a jednou z nich je 28letý Mario Hermoso. Stoperovi Atletica Madrid končí v klubu po sezoně smlouva. Podle španělského portálu AS již milánský klub se zástupci hráče navázal kontakt a nabídl mu čtyřletou smlouvu s platem 5 mil. eur za sezonu.

Hermosův agent potvrdil, že v tuto chvíli je podpis nové smlouvy s madridským klubem daleko, hráč by tak byl k mání zdarma, což je pro Inter lákavé a v poslední době také velmi časté. Zájemci se ale hlásí i z Premier league. Hermoso má zkušenosti s hraním v tříčlenné obraně. V této sezoně nastoupil za Atletico celkem do 36 zápasů a vstřelil 2 góly.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy