Mistři Itálie 2023/24

Sobota 13/01/24 20:45
Serie A, 20.kolo
AC MONZA
1:5
INTER

Inter jako zimní šampion vstoupil do druhé části sezony úspěšně a ve 20.kole Serie A vyhrál v Monze 5-1 a nadále ligu vedou. Nerazzurri byli v zápase lepším týmem, vytvořili si i spoustu šancí, které však ani zdaleka všechny nedokázali proměnit. V zápase byly k vidění hned tři penalty, hned z té první, za ruku, se díky Hakanovi dostali ve 12.minutě do vedení. Jen o dvě minuty později skóroval i Lautaro. Gól domácích neplatil pro ofsajd a tak poločas skončil 0-2. Calhanoglu přidal po nahrávce od Thurama třetí gól, domácí chvíli na to snížili na 1-3 z penalty po faulu Darmiana. V 84.minutě měl Inter druhou penaltu, kterou proměnil Lautaro. Na konečných 5-1 dostal skóre Marcus Thuram.

Postřehy k zápasu
Hakan Calhanoglu se znovu nemýlil a proměnil penaltu. V 58.minutě obdržel žlutou kartu, která mu vystavuje stopku do dalšího zápasu. Než ho trenér Inzaghi stihnul vystřídat, jak to u ožlucených hráčů pravidelně dělá, stihl dát o dvě minuty ještě jeden gól a výrazně se tak podílel na vysoké výhře.
TOP 5V tabulce nejlepších střelců je po sobotních zápasech na prvních pěti místech hned trojice hráčů Interu. Jasně vede Lautaro s 18 góly. O dělené druhé místo se dělí Hakan Calhanoglu, s Giroudem z AC Milán a Berardim se Sassuola, všichni dali devět branek. Na pátém až osmém místě je Marcus Thuram se sedmi zásahy.
Žádný tým z tradičních pěti nejlepších evropských lig nevstřelil v tomto ročníku více gólů z penalt než Inter (devět).
Hráč zápasu
#10
27 let
Výška: 174 m.
Pozice: útočník
Smlouva: 30.06.2026

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter zvítězil ve 20. kole Serie A na hřišti Monzy 5:1 a pojistil si první příčku v tabulce. O pohodlné výhře rozhodli Nerazzurri už během úvodní čtvrthodiny, kdy se prosadili v zápase dvougóloví střelci Hakan Calhanoglu a Lautaro Martínez. Pro argentinského mistra světa šlo již o 17. a 18. vstřelenou branku v ročníku. Na první z nich mu nahrával krajní bek Federico Dimarco, jenž svým osmým bodovým zápisem do osobních statistik už nyní vyrovnal svoji nejúspěšnější sezonu kariéry.

20.kolo Serie A

AC Milán
3:1
AS Řím
Verona
2:1
Empoli
Neapol
2:1
Salernitana
AC Monza
1:5
Inter
Atalanta
5:0
Frosinone
Lazio
1:0
Lecce
FC Janov
0:0
FC Turín
Fiorentina
2:2
Udinese
Cagliari
2:1
FC Bologna
Juventus
3:0
Sassuolo
Zprávy o Interu Milán 13.01.2024 

Po nepříliš jistém a vydřeném vítězství nad Hellas vycestuje Inter do nedaleké Monzy. Černomodří budou chtít dnešní výhrou potvrdit, že zimním králem Serie A nejsou náhodou a zároveň se naladit na těžké období, které je v následujících zápasech čeká, včetně italského Superpoháru. Na Stadio Brianteo to ale nebude nic jednoduchého. Vzpomeňme na poslední vzájemný zápas zde, kdy domácí dokázali v samotném závěru po velkém tlaku vyrovnat na 2:2 a Inter přestože dvakrát v zápase vedl, přišel o 2 body. Nerazzurri se dnes ale můžou opřít o dlouhotrvající skvělou bilanci z venkovních zápasů a také navrátivšího Lautara, jenž v minulém kole potvrdil, že mu to střílí i po zranění.

Inzaghi postrádá jen dlouhodobě zraněného Cuadrada. Kádr hostů dosahuje větších absencí. Chybět bude Caprari, Gomez, Machin a také jednička Di Gregorio.

Pravděpodobné sestavy:

MONZA: Sorrentino - D'Ambrosio, Pablo Marí, Caldirola - Birindelli, Gagliardini, Pessina, Ciurria - Colpani, Carvalho - Colombo

INTER: Sommer - Pavard, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - Thuram, Lautaro

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy