Mistři Itálie 2023/24

Sobota 13/01/24 20:45
Serie A, 20.kolo
AC MONZA
1:5
INTER

Inter jako zimní šampion vstoupil do druhé části sezony úspěšně a ve 20.kole Serie A vyhrál v Monze 5-1 a nadále ligu vedou. Nerazzurri byli v zápase lepším týmem, vytvořili si i spoustu šancí, které však ani zdaleka všechny nedokázali proměnit. V zápase byly k vidění hned tři penalty, hned z té první, za ruku, se díky Hakanovi dostali ve 12.minutě do vedení. Jen o dvě minuty později skóroval i Lautaro. Gól domácích neplatil pro ofsajd a tak poločas skončil 0-2. Calhanoglu přidal po nahrávce od Thurama třetí gól, domácí chvíli na to snížili na 1-3 z penalty po faulu Darmiana. V 84.minutě měl Inter druhou penaltu, kterou proměnil Lautaro. Na konečných 5-1 dostal skóre Marcus Thuram.

Postřehy k zápasu
Hakan Calhanoglu se znovu nemýlil a proměnil penaltu. V 58.minutě obdržel žlutou kartu, která mu vystavuje stopku do dalšího zápasu. Než ho trenér Inzaghi stihnul vystřídat, jak to u ožlucených hráčů pravidelně dělá, stihl dát o dvě minuty ještě jeden gól a výrazně se tak podílel na vysoké výhře.
TOP 5V tabulce nejlepších střelců je po sobotních zápasech na prvních pěti místech hned trojice hráčů Interu. Jasně vede Lautaro s 18 góly. O dělené druhé místo se dělí Hakan Calhanoglu, s Giroudem z AC Milán a Berardim se Sassuola, všichni dali devět branek. Na pátém až osmém místě je Marcus Thuram se sedmi zásahy.
Žádný tým z tradičních pěti nejlepších evropských lig nevstřelil v tomto ročníku více gólů z penalt než Inter (devět).
Hráč zápasu
#10
27 let
Výška: 174 m.
Pozice: útočník
Smlouva: 30.06.2026

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter zvítězil ve 20. kole Serie A na hřišti Monzy 5:1 a pojistil si první příčku v tabulce. O pohodlné výhře rozhodli Nerazzurri už během úvodní čtvrthodiny, kdy se prosadili v zápase dvougóloví střelci Hakan Calhanoglu a Lautaro Martínez. Pro argentinského mistra světa šlo již o 17. a 18. vstřelenou branku v ročníku. Na první z nich mu nahrával krajní bek Federico Dimarco, jenž svým osmým bodovým zápisem do osobních statistik už nyní vyrovnal svoji nejúspěšnější sezonu kariéry.

20.kolo Serie A

AC Milán
3:1
AS Řím
Verona
2:1
Empoli
Neapol
2:1
Salernitana
AC Monza
1:5
Inter
Atalanta
5:0
Frosinone
Lazio
1:0
Lecce
FC Janov
0:0
FC Turín
Fiorentina
2:2
Udinese
Cagliari
2:1
FC Bologna
Juventus
3:0
Sassuolo
Zprávy o Interu Milán 14.01.2024 

Podle deníku La Gazzetta dello Sport se bude po dnešním zápase AC Milán měnit na milánském stadionu povrch. Oba týmy si na jeho stav v posledních zápasech stěžovaly. Inter odlétá do Saudské Arábie na superpohár a ligový zápas má odložen. A protože shodou okolností hrají rossoneri příští kolo venku, je na výměnu trávníku prostor.

Další zápas se bude na Stadio Meazza hrát 27.ledna, kdy hraje AC. Inter si nový povrch vyzkouší až na začátku února proti Juventusu.

Už ve čtvrtek se bude hrát italský superpohár. Nově o vítězi nebude rozhodovat jediný finálový zápas mezi vítězi ligy a poháru, ale přibydou ještě dvě semifinále. V tom prvním se 18.ledna od 20 hodin střetne SSC Neapol s Fiorentinou a bude to souboj mistra ligy proti finalistovi Coppa Italia. O den později vstoupí do hry jako obhájce posledních dvou vítězství v této soutěži i Inter. Jako vítěz italského poháru se utká s druhým týmem loňského ročníku Serie A. Souboj bude vysílat tv stanice Sport 2.

Zatímco ještě předloni rozhodl o triumfu nad Juventusem v prodloužení Alexis Sánchez na milánské San Siru, loni se již hrálo v Saudské Arábii. Černomodrým to nevadilo a deklasovali městského rivala AC na King Fahd International Stadium 3:0. A na Arabském poloostrově se bude hrát dál. Vedení ligy uzavřelo smlouvu, podle které se zde bude hrát dalších 6 ročníků. Dva z nich se budou konat v Rijádu, dva v Džiddě a dva mimo Saúdskou Arábii, ve městě Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Původně se mělo za pár dní hrát Džiddě, ale nakonec došlo ke změně a zápasy se budou hrát znovu v Rijádu, ale na jiném a menším stadionu King Saud University Stadium.

Pokud zápasy semifinále skončí remízou, nebude se prodlužovat, ale na řadu přijdou rovnou penalty. Vítězové ze semifinále se utkají v pondělí 22.ledna od 20 hodin. Pokud zde Inter bude hrát, bude mít mezi zápasy pouhé dva dny volna.

14/01/24 - Simone Inzaghi není ochoten říci, zda je současná verze Interu Milán pod jeho vedením nejlepší. Trenér Nerazzurri hovořil s italskou televizní stanicí Sky Sport Italia poté, co jeho tým porazil ve 20.kole Serie A Monzu 5:1. Mluvil i o předchozích zápasech a útočnících. S Alexisem i Arnautovičem je spokojený, o posily nežádal.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy