Mistři Itálie 2023/24

Neděle 04/02/24 20:45
Serie A, 23.kolo
INTER
1:0
JUVENTUS

Ve 23.kole Serie A bylo na programu Derby d`Italia. Vedoucí Inter potřeboval v tabulce za sebou udržet Juventus Turín a to se povedlo. Po velmi kvalitním výkonu zaslouženě na San Siru vyhrál 1-0. Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním Inter držel míč, aktivně hledal okénka v obraně Juventusu, zatímco hosté se drželi zpátky a čekali na nebezpečné brejky. Interu se převahu podařilo využít a po lobu Di Marca na malé vápno, nepovedené střele z voleje Pavarda, si v souboji s Thuramem srazil míč do vlastní sítě Gatti.

Druhý poločas začal v podobném duchu, ale netrvalo dlouho a Juventus pochopil, že pokud chce zápas otočit musí začít víc tlačit a útočit. Zápas tak trochu zdivočel, útoky se chvíli přelévaly ze strany na stranu. Juventus spíš držel míč, občas se dostal i do šance, ale Inter využíval jeho ztrát míče a několikrát se hnal do ještě nebezpečněějších protiútoků. Thuram, Calhanoglu nebo Arnautovič v tutových šancích ale neuspěli. Na druhé straně Gatti velmi nebezpečnou střelou jen těsně minul bránu. Inter si ke konci těsné vedení již bezpečně pohlídal a slaví výhru nad velkým rivalem. Díky ní vede tabulku o čtyři body a ještě má zápas k dobru.

Postřehy k zápasu
První zápas skončil nerozhodně, teď Inter vyhrál. Pokud by po posledním kole měly oba celky na čele tabulky stejně bodů, Inter bude mít lepší vzájemné zápasy.
TYČHakan Calhanoglu byl velmi blízko gólu, když v druhém poločase poslal šajtlí míč do tyče.
Juventus si teprve potřetí v historii tohoto derby dal v prvním poločase vlastní gól. Naposledy se to stalo v roce 1950.
Inter byl v prvním poločase střelecky aktivnější, vyhrál ho 9-2. V druhém poločase Stará dáma přidala a na střelecké pokusy vyhrála 6-10.
V OHROŽENÍJednu žlutou kartu od stopky je Alessandro Bastoni a také trenér Simone Inzaghi.
Italský reprezentant patřil včera večer bezpochyby k nejlepším hráčům na hřišti a došlo k momentu, který dokonale podtrhl jeho výkon a ducha. V polovině druhého poločasu Bastoni sprintoval po levém křídle, aby se dostal k míči dříve než McKennie. Kdyby Juventus získal míč do své moci, byl by v početní výhodě v blízkosti pokutového území Interu, ale Bastoni poslal míč za postranní čáru a slavil, jako by dal gól. Italský obránce zatínal pěsti a křičel směrem k hlavní tribuně San Sira, shodou okolností přímo před několika záložníky Juventusu, kteří se rozcvičovali.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Hráči Interu po dominantním výkonu zvítězili ve 23. kole Serie A před vlastními fanoušky nad Juventusem 1:0. Nerazzurri zvláště v první půli Starou dámu jednoznačně přehrávali, ale jako jediný se na listinu střelců zapsal Federico Gatti, jenž si ve 37. minutě nešikovně srazil míč do vlastní sítě. Milánský celek tedy navýšil náskok na čele soutěže právě před Le Zebre už na čtyři body, přičemž má navíc jeden zápas k dobru.

23.kolo Serie A

Neapol
2:1
Verona
Udinese
0:0
AC Monza
FC Turín
0:0
Salernitana
AS Řím
4:0
Cagliari
Inter
1:0
Juventus
Lecce
3:2
Fiorentina
Frosinone
2:3
AC Milán
Empoli
0:0
FC Janov
FC Bologna
4:2
Sassuolo
Atalanta
3:1
Lazio
Zprávy o Interu Milán 06.02.2024 

Inter si v napínavém Derby d'Italia zajistil vítězství 1:0 nad Juventusem a La Gazzetta dello Sport vyzdvihuje čtyři věci, které černomodrým na San Siru fungovaly. Díky vlastnímu gólu Federica Gattiho Nerazzurri v neděli večer získali všechny tři body proti svému úhlavnímu rivalovi Juventusu a posunuli se na čele tabulky Serie A o čtyři body před Bianconeri, kteří mají zápas k dobru.

Obrana - Svěřenci Simoneho Inzaghiho udrželi další čisté konto, své čtrnácté ve 22 zápasech Serie A. "Tento tým umí bránit lépe než kdokoli jiný," poznamenal novinář Filippo Conticello.

Střídající - Všichni hráči, kteří se na hřiště dostali z lavičky, k výhře přispěli, jak Inzaghi zdůraznil na pozápasové tiskové konferenci. Carlos Augusto, Stefan de Vrij a Denzel Dumfries měli správný přístup a přispěli k vítězství Interu.

Útok - Inter si vytvořil několik brankových příležitostí, i když jeho kapitán a nejlepší střelec Lautaro Martinez neměl svůj den. "Je to nejlepší signál pro Inzaghiho v boji o druhou hvězdu na dres," píše Gazzetta.

Záloha - Střední záloha je srdcem Interu, napsala Gazzetta, a to už není žádné překvapení. Calhanoglua pochválil růžový list, který napsal, že turecká hvězda se zlepšuje v každém zápase.

Bývalý trenér Fabio Capello se vrátil k vítěznému zápasu Interu proti Juventusu: "O Scudettu se nikdy nepochybovalo a tentokrát jsme viděli převahu Interu v kvalitě a osobnostech. Toto vítězství má cenu kousku titulu. Inter dominoval ve středu pole. Větší kvalita Calhanoglua a ostatních záložníků rozhodovala. Mužstvo Nerazzurri je kompletní a velmi silné, získává míče, využívá své kvality a je nebezpečné před brankou."

"Bianconeri se na levé straně trápili také s Dimarcem. Inzaghiho tým také změnou rozestavení potvrdil, že má širší a po technické stránce lepší kádr. Výhra má mnohem větší cenu než tři body. Inter má čtyřbodový náskok před Juventusem a zápas k dobru, který ještě musí odehrát kvůli povinnostem v superpoháru. Nyní budou moci Nerazzurri hrát klidněji."

Bývalý trenér AC Milán se dotkl toho, kde Juventus v zápase chyboval. "Někdo jako Vlahovič musel v prvním poločase skórovat, byl příliš zoufalý kvůli špatné kontrole a promarněné šanci. Pokud byl Szczesny nejlepší na hřišti za Bianconeri, musí to také něco znamenat... Obecně byl pohyb Juventusu s míčem příliš pomalý a málo míčů bylo zahráno vertikálně."

"Jsem přesvědčen, že Inter dojde v Lize mistrů daleko, protože Inzaghi má silný tým se zálohou, která patří k nejlepším v Evropě."

Rivalita mezi Interem a Juventusem je v italském fotbale pravděpodobně největší. Nerazzurri jsou bezpochyby nejtěžšími soupeři Juventusu, takže při jejich střetnutích vždy hrají důležitou roli i obyčejní fanoušci a ultras.

Ultras Interu před výkopem trollovali Bianconeri tím, že na stadionu Curva Nord odhalili několik transparentů zmiňujících nedávné kontroverze, které se týkaly turínského klubu. Od přijímací zkoušky Luise Suáreze na italské občanství až po zákaz vstupu do evropských pohárů v letošní sezoně.

Další příznivec přinesl před stadion transparent, který zesměšňoval Allegriho, jenž přirovnal Juventus k Janniku Sinnerovi a zkušený Inter k Novaku Djokovičovi. 'Milý Allegri, Sinner přece vyhrává finále,' stálo na transparentu.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy