Mistři Itálie 2023/24

Neděle 04/02/24 20:45
Serie A, 23.kolo
INTER
1:0
JUVENTUS

Ve 23.kole Serie A bylo na programu Derby d`Italia. Vedoucí Inter potřeboval v tabulce za sebou udržet Juventus Turín a to se povedlo. Po velmi kvalitním výkonu zaslouženě na San Siru vyhrál 1-0. Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním Inter držel míč, aktivně hledal okénka v obraně Juventusu, zatímco hosté se drželi zpátky a čekali na nebezpečné brejky. Interu se převahu podařilo využít a po lobu Di Marca na malé vápno, nepovedené střele z voleje Pavarda, si v souboji s Thuramem srazil míč do vlastní sítě Gatti.

Druhý poločas začal v podobném duchu, ale netrvalo dlouho a Juventus pochopil, že pokud chce zápas otočit musí začít víc tlačit a útočit. Zápas tak trochu zdivočel, útoky se chvíli přelévaly ze strany na stranu. Juventus spíš držel míč, občas se dostal i do šance, ale Inter využíval jeho ztrát míče a několikrát se hnal do ještě nebezpečněějších protiútoků. Thuram, Calhanoglu nebo Arnautovič v tutových šancích ale neuspěli. Na druhé straně Gatti velmi nebezpečnou střelou jen těsně minul bránu. Inter si ke konci těsné vedení již bezpečně pohlídal a slaví výhru nad velkým rivalem. Díky ní vede tabulku o čtyři body a ještě má zápas k dobru.

Postřehy k zápasu
První zápas skončil nerozhodně, teď Inter vyhrál. Pokud by po posledním kole měly oba celky na čele tabulky stejně bodů, Inter bude mít lepší vzájemné zápasy.
TYČHakan Calhanoglu byl velmi blízko gólu, když v druhém poločase poslal šajtlí míč do tyče.
Juventus si teprve potřetí v historii tohoto derby dal v prvním poločase vlastní gól. Naposledy se to stalo v roce 1950.
Inter byl v prvním poločase střelecky aktivnější, vyhrál ho 9-2. V druhém poločase Stará dáma přidala a na střelecké pokusy vyhrála 6-10.
V OHROŽENÍJednu žlutou kartu od stopky je Alessandro Bastoni a také trenér Simone Inzaghi.
Italský reprezentant patřil včera večer bezpochyby k nejlepším hráčům na hřišti a došlo k momentu, který dokonale podtrhl jeho výkon a ducha. V polovině druhého poločasu Bastoni sprintoval po levém křídle, aby se dostal k míči dříve než McKennie. Kdyby Juventus získal míč do své moci, byl by v početní výhodě v blízkosti pokutového území Interu, ale Bastoni poslal míč za postranní čáru a slavil, jako by dal gól. Italský obránce zatínal pěsti a křičel směrem k hlavní tribuně San Sira, shodou okolností přímo před několika záložníky Juventusu, kteří se rozcvičovali.
Hráč zápasu
#20
30 let
Výška: 178 m.
Pozice: záložník
Smlouva: 30.06.2027

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Hráči Interu po dominantním výkonu zvítězili ve 23. kole Serie A před vlastními fanoušky nad Juventusem 1:0. Nerazzurri zvláště v první půli Starou dámu jednoznačně přehrávali, ale jako jediný se na listinu střelců zapsal Federico Gatti, jenž si ve 37. minutě nešikovně srazil míč do vlastní sítě. Milánský celek tedy navýšil náskok na čele soutěže právě před Le Zebre už na čtyři body, přičemž má navíc jeden zápas k dobru.

23.kolo Serie A

Neapol
2:1
Verona
Udinese
0:0
AC Monza
FC Turín
0:0
Salernitana
AS Řím
4:0
Cagliari
Inter
1:0
Juventus
Lecce
3:2
Fiorentina
Frosinone
2:3
AC Milán
Empoli
0:0
FC Janov
FC Bologna
4:2
Sassuolo
Atalanta
3:1
Lazio
Zprávy o Interu Milán 08.02.2024 

Prezident Nerazzurri Steven Zhang pracuje na tom, aby se příští rok Inter při předsezónním letním turné vrátil do Asie. Inter byl naposledy na International Champions Cup v létě 2019. Hrálo se v Číně i v Singapuru. Účastnil se ho i v roce 2017. Vzhledem k tomu, že majitelé Interu, společnost Suning, sídlí v Číně, bylo toto spojení nasnadě. Rozšiřování značky Inter v Asii bylo klíčovou součástí obchodní strategie klubu. Vzhledem k rostoucímu počtu diváků v obrovské populaci tohoto kontinentu má využití těchto potenciálních fanoušků zřejmou výhodu.

Ze stejného důvodu Inter loni v létě podnikl krátké předsezónní turné po Japonsku, čímž se tým dostal do hledáčku dalšího rostoucího fotbalového trhu. Bylo to poprvé od pandemie COVID-19.

Letos většímu turné brání EURO 2024 v Německu.

Inter oslaví příchod nového čínského roku tím, že si v sobotu večer na Stadio Olimpico proti AS Řím oblékne sadu speciálních dresů. Půjde o verzí běžné bílo-černo-modré venkovní varianty, na které budou při této příležitosti jména hráčů napsána mandarínskou abecedou namísto obvyklé latinky.

Čínský nový rok letos připadá na 10. února, tedy na stejný den, kdy Simone Inzaghi a jeho tým pojedou do italské metropole.

Disciplinární komise Serie A potvrdila kouči Interu Simone Inzaghimu trest na jeden zápas. V duelu proti Juventusu viděl od rozhodčího již pátou žlutou kartu, což znamená distanc.

Inter po dnešních lékařských testech potvrdil, že záložník Davide Frattesi má zranění čtyřhlavého stehenního svalu. Čtyřiadvacetiletý Ital zůstal na lavičce náhradníků při nedělním Derby d'Italia. Trenér Simone Inzaghi později vysvětlil, že klub nechtěl riskovat poté, co ve dnech před zápasem trpěl si hráč stěžoval při tréninku na bolesti.

Frattesi bude nadále pečlivě sledován a koncem tohoto týdne podstoupí další vyšetření. Dá se očekávat, že vynechá nadcházející střetnutí v Serii A s AS Řím, které se uskuteční 10. února.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy