Mistři Itálie 2023/24

Sobota 09/03/24 18:00
Serie A, 28.kolo
FC BOLOGNA
0:1
INTER

Inter neztratil body ani na velmi těžké půdě v Boloni a ve 28.kole Serie A vyhrál 1-0. Inzaghi šetřil některé hráče před středeční odvedou osmifinále Ligy mistrů proti Atletiku Madrid, nehrál například nejlepší střelec soutěže Lautaro. Černomodří hráli v prvním poločase aktivně a hlavně bezpečně. Podařilo se ji vstřelit i branku zásluhou obránců. Alessandro Bastoni odcentroval z pravé strany, na přetažený centr si naběhl Bisseck a hlavou skóroval. Druhý poločas Inter odehrál na jistotu a to až tak, že měl v držení míč pouhých 33% času a za celou dobu se nepokusil o ani jeden střelecký pokus. Domácí se snažili vyrovnat, ale prosadit se nedokázali. Z 12 střelecký pokusů šla mezi tři tyče jediná střela, 5 jich šlo vedle a zbytek se hráčům Interu podařilo zblokovat. Před nedělními zápasy potřebuje k jistotě zisku scudetta Inter uhrát ve zbývajících zápasech 16 bodů.

Postřehy k zápasu
5Obránci Interu dali v letošním ročníku již pět gólů hlavou.
Yann Sommer vyrovnal rekordní počet čistých kont brankáře Interu v jedné sezóně Serie A v éře tříbodového zisku. Má jich 17, stejně jako Julio César v sezóně 2009/10 a Samir Handanovič v sezónách 2017/18 a 2018/19. Do konce sezony přitom ještě zbývá deset zápasů.
Jednu žlutou kartu od stopky jsou Lautaro Martínez a Henrikh Mkhitaryan.
Hráč zápasu
#31
24 let
Výška: 196 m.
Pozice: obránce
Smlouva: 30.06.2028

Highlights Youtube

www.eurofotbal.cz
Inter porazil v očekávaném duelu 28. kola Serie A Bolognu na její vlastní půdě 1:0, a prodloužil tak svou skvostnou sérii na deset vyhraných ligových duelů po sobě. Souboj celků s nejlepší formou v lize rozhodl v 37. minutě stoper Yann Bisseck, který tak zaznamenal svůj druhý přesný zásah v modročerném dresu. Milánský velkoklub tak díky mladému Němci udělal další velký krok vstříc titulu - před nedělním zápasem Juventusu si vypracoval luxusní náskok již 18 bodů.

28.kolo Serie A

Sassuolo
1:0
Frosinone
Neapol
1:1
FC Turín
AC Milán
1:0
Empoli
Lecce
0:1
Verona
Juventus
2:2
Atalanta
Lazio
1:2
Udinese
FC Janov
2:3
AC Monza
Fiorentina
2:2
AS Řím
Cagliari
4:2
Salernitana
FC Bologna
0:1
Inter
Zprávy o Interu Milán 11.03.2024 

Inter potvrdil, že ve středečním zápase proti Atléticu Madrid budou chybět záložník Carlos Augusto a útočník Marko Arnautovič. Oba dva si z posledního zápasu proti Boloni odnesli svalová zranění.

Nejprve to byl křídelní záložník Augusto. Pětadvacetiletý bývalý hráč Monzy a Corinthians musel odstoupit mezi poločasy se zraněním lýtka. Brazilský reprezentant si o přestávce stěžoval na bolest v pravém lýtku a tak ho trenér Simone Inzaghi raději preventivně vystřídat. Do druhého poločasu místo něj na pravé straně nastoupil Denzel Dumfries. Matteo Darmian se přesunul na levou stranu. Dnešní detailní vyšetření odhalilo, že se jedná o natažení podkolenního svalu na pravé noze.

Rakouský střelec Arnautović se zranil v posledních minutách nastaveného času, když se skácel k zemi a držel se za levé stehno. Dnešní testy odhalily natažení pravého stehenního svalu.

Oba dva hráči nebudou hrát v odvetě osmifinále Ligy mistrů proti Atletiku Madrid. V neděli je na programu zápas proti Neapoli, poté následuje reprezentační přestávka.

FC INTER MILANO - Cechia nerazzurra (Version 9.0)
© 1998 - 2024 fcintermilano.com / redakce@fcintermilano.com
Stránka českých a slovenských fanoušků italského fotbalového klubu Inter Milán / Unofficial fan site
Kopírování textů, zveřejňování a jakékoliv další použití na internetu je povoleno pouze s uvedením zdroje www.fcintermilano.com.
Privace Policy