1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Serie A 2012/2013
19.kolo 06/01/13 12:30 CET - Dacia Arena, Udine
UDINESE - INTER
3:0
OF.STRÁNKY
HRÁČI
Statistika
DIVÁCI
Průměr: 37.517
Doma:   45.043
Venku:  32.161
Dom.max: 57.374
Ven.max: 73.736
 
 
63' Di Natale, 75' Muriel, 79' Di Natale
Asistence:
Žluté karty: Danilo 32', Allan 48', Maicosuel 90'+1' - Pereira 9', Palacio 25', Juan Jesus 39', Juan Jesus 65'
Červené karty: Juan Jesus 65'
Střely na bránu: -
Střely mimo: -
Fauly: -
Rohy: 9-4
Ofsajdy: -
Držení míče:
Nastavení poločasů: 1'+2'
Diváci: 20.000
Rozhodčí: Antonio Giannoccaro
Nejlepší hráč: Fredy Guarín

INTER (3-4-3): 1 Handanovic; 25 Samuel, 19 Cambiasso, 40 Juan Jesus; 42 Jonathan (Rocchi 78'), 4 Zanetti, 21 Gargano (Duncan 74'), 14 Guarin, 31 Pereira; 99 Cassano (Silvestre 82'), 8 Palacio. (27 Belec, 77 Di Gennaro, 17 Mariga, 24 Benassi, 33 Mbaye, 82 Bessa, 86 Livaja). Trenér: Andrea Stramaccioni.

Udinese (3-5-2): 1 Brkic; 75 Heurtaux, 5 Danilo, 11 Domizzi; 8 Basta, 37 Pereyra, 3 Allan, 21 Lazzari, 26 Pasquale; 24 Muriel (Maicosuel 81'), 10 Di Natale (Willians 88'). (25 Padelli, 93 Pawlowski, 4 Angella, 6 Faraoni, 9 Barreto, 13 Ranegie, 16 Coda, 34 Gabriel Silva, 52 Merkel, 94 Zielinski). Trenér: Francesco Guidolin


  Highligts video Youtube/Dailymotion


Postřehy
Inter se po zimní přestávce neprobral a dál pokračuje v nepovedených výkonech. Zápas se odehrával podle klasického scénaře. Po nezáživné první půli se nerazzurri probrali a dostali se do několik velkých šancí. Protože je však nedokázali proměnit, z ničeho nic přišel trest a vše se najednou změnilo. Krátce po brance Di Nataleho byl vyloučen po druhé kartě Juan a v oslabení dostal Inter další dvě branky.

Samír Handanovič se po sedmi letech postavil do brány poprvé proti svému bývalému týmu - Udinese. Domácí diváci ho vřele přivítali. Zápas mu ale nevyšel a inkasoval tři branky.

Stramaccioni možná dokáže postavit kvalitní základní jedenáctky ale pouze tehdy, když mu z ní nikdo nevypadne kvůli zranění nebo kartám. Tentokrát nemohl hrát Andrea Ranocchia pro čtyři žluté karty a trenér to vyřešil tím, že do středu obrany postavil defenzivního záložníka Estebana Cambiassa. Už jednou mu tento tah vyšel, v tomto zápase to však nevyšlo.

Kvůli zranění nemohl hrát v poslední době v dobré formě hrající Yuto Nagatomo. Z neznámého důvodu nebyl ani na lavičce střelec Diego Milito.

Nezáživný první poločas viděli diváci z obou stran. Jediný pěkný okamžik přišel u přímého kopu domácích. Di Natale napálil krásnou střelou břevno, Handanovič se ani nepohnul.

V druhém poločase začali být nerazzurri aktivnější a s přibývajícím časem byli stále nebezpečnější. Velkou šanci neproměnil Rodrigo Palacio, jehož střelu z dobré pozice dokázal brankář Brkic vyrazit. Stoprocentní šanci měl v 50.minutě Jonathan. Cassano se dokázal z úhlu prodrat k bráně a míč poslal do malého vápna, tam si překáželi Guarín a Palacio a tak Argentinec posunul míč zcela volnému Jonathanovi, který z malého vápna nedokázal trefit odkrytou bránu a těsně minul.

V 63.minutě se krásně prosadil Fredy Guarín, středem hřiště prošel přes několik hráčů, před pokutovým územím na sebe nalákal další tři a vtipně uvolnil Palacia. Ten však chtěl hned vystřelit a v otočce podklouzl a branku přestřelil. Z další akce Udinese vstřelilo první gól.

V době, kdy byl Inter jasně lepším týmem na hřišti přišel z poloviny hřiště dlouhý pas za obranu, Esteban Cambiasso bohužel nebyl vystoupený a tak o ofsajd nešlo, a Di Natale se nekompromisně dostal ke střele, na kterou Handanovič sice dosáhl, ale vyrazit ji nedokázal.

O další dvě minut později se dostával do šance Muriel a Juan Jesus mu zezadu šlápl na nohu. Rozhodčí vytáhl pro brazilského obránce již druhou žlutou kartu a Inter musel více než 25 minut v deseti hráčích.

Problémy s obranou bohužel nekončí. Andrea Ranocchia v příštím zápase s Pescarou nebude moct hrát kvůli disciplinármínu trestu a Juan Jesus bude pykat za červenou kartu. Z ideálního složení trojčlenné obrany tak zbyde pouze Walter Samuel.

Fotogalerie Serie A, 19.kolo -> Udinese - Inter - zobraz všechny fotky


Fredy Guarín 


Fredy Guarín 


Fredy Guarín 


Medel a Perišić 


Guarín a Murillo 


Guarín a Murillo 


Fredy Guarín 


Fredy Guarín 


Fredy Guarín 


Statistiky a rekordy
Inter prohrál ligový zápas v Udine 3-0 naposledy v roce 2000. A to dokonce hned dvakrát.

Celková bilance Udinese-Inter v Serii A vyznívá pro Inter, který zde vyhrál 16krát a 14krát remizoval. Dnešní prohra byla jedenáctá.

Kapitán Udinese měl dnes svůj den a odnesl to tým trenéra Stramaccioniho. I když se v první půli rovnal svému soupeři, druhá část již byla plně v režii domácích Zeber. Inter navíc dohrával utkání v početním oslabení.

Interu se zimní období zkrátka nevede. Nevyhrál v souboji s Laziem, tři body si nepřipsal ani proti Janovu. Dnes to chtěl napravit. Jenže ani napotřetí to nevyšlo - o prohře rozhodlo jednak vyloučení a jednak špatně odehraný druhý poločas. Udinese také nemůže hovořit o dobré sezoně. Na rozdíl od Interu se ale v případě Friuliani zdá, že se karta obrací.

Hosté z Milána byli od začátku aktivním celkem, dobře napadali rozehrávku domácího celku a snažili se střílet. Zejména Fredy Guarín pálil v nadějné pozici. Proti bývalým spoluhráčům se dnes postavil brankář Samir Handanovič, kterého zaměstnal Di Natale. Střela zkušeného útočníka z přímého kopu dokonce orazítkovala břevno!

Druhá půle už probíhala v mnohem atraktivnějším podání. Velkou šanci na první branku utkání spálili hostující hráči pět minut po změně stran. Po sérii přihrávek se míč dostal k Jonathanovi, který z malého vápna těsně minul! Smůla jakoby se lepila Stramaccioniho výběru na paty.

Pokud to v podání Interu nebylo dobré, od šedesáté minuty to bylo ještě mnohem horší. Rodrigo Palacio se několikrát nepotkal se štěstím a zakončil vedle. A navíc Udinese udeřilo. Andrea Lazzari našel přesným pasem nabíhajícího kapitána, který napálil míč ke vzdálenější tyči způsobem, na který nemohl Handanovič reagovat - 1:0.

Znamení špatného dne dostalo ještě výraznější kontury o pouhé dvě minuty později, když Juan Jesus obdržel druhou žlutou kartu a byl sudím Giannoccarem poslán do sprch.

Od té chvíle trávník ovládlo jen jedno mužstvo. Především kapitán Di Natale byl téměř k neudržení - po Garganově chybě mohl zvýšit vedení svého celku. Tentokrát si ale Handanovič poradil a tak musel kapitánovo zaváhání napravovat Luis Muriel. Mladý talent, který delší dobu nehrál, se dnes představil ve velkém stylu, když přesnou ranou navýšil vedení Udinese.

Rozložená obrana Interu v závěru utkání působila prakticky neviditelně a inkasovala ještě jednou. To už byl na hřišti i útočník Tomasso Rocchi. Neodbyl si ale vítěznou premiéru, protože se ještě jednou prosadil Antonio Di Natale. Po spolupráci s Pasqualem si vzal míč pod patronát a prostřelil bezmocného Handanoviče - 3:0 pro domácí Zebry. Výhra jim zajistila alespoň na chvíli osmou příčku, Inter je prozatím čtvrtý.

Část textu převzata z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora.

Online textový přenos

Sledujte na www.onlajny.com

Preview

Krátce po poledni se odehraje další zajímavý zápas. Friuliani v něm hostí favorizovanou družinu trenéra Stramaccioniho a oba celky budou chtít uspět.

Poslední zápasy minulého roku se Interu moc nepovedly - na porážku od Lazia reagoval Stramaccioniho tým pouze remízou s matnými výkony se prezentujícím Janovem. Nyní je tedy nutná nějaká lepší reakce. A třeba hned tříbodová.

Pokud chce milánský celek udržet kontakt s vedoucím Juventusem a neztratit ani svou pozici v první trojce, musí nyní bodovat. Od šestého AS Řím totiž Inter dělí pouhé tři body.

I když je mezi lídrem z Turína a Interem propast devíti bodů, kapitán Javier Zanetti nehází flintu do žita a naopak nabádá své spoluhráče k aktivitě. Ví, že podcenění zápasu by mohlo mít fatální důsledky.

"Je to sice hodně, ale ve fotbale nikdy nevíte, co se může stát," neztrácí Zanetti optimismus. "Nepřestaneme věřit, že se nám to může podařit, že můžeme pomýšlet na nejvyšší příčky," uzavírá kapitán.

V lednovém termínu jsou pravděpodobné některé příchody, pokud se má sen kapitána Zanettiho vyplnit. První posilu již Inter získal - z Lazia přichází Tomasso Rocchi. Stopery Udinese ale ještě neprověří, přidá se totiž na velmi dlouhou listinu nucených absencí. Kromě Rocchiho jsou na ní také Andrea Ranocchia, Dejan Stankovič, Joel Obi, Gaby Mudingayi, Luca Castellazzi, Yuto Nagatomo nebo Ricky Alvarez. Velmi dlouho si do míče nekopl také Wesley Sneijder, jehož situace se opakovaně řeší.

Oproti svému soupeři se Udinese konec roku podařil na výbornou. Po velmi špatném startu se Zebry znovu nadechly a série čtyř výher v řadě jim vynesla desátou příčku. Pokud na svůj úspěch Udinese naváže, případné pozice v okolí pohárů nejsou vyloučeny.

Trenér Francesco Guidolin bude mít navíc k dispozici nového člena týmu. Záložní řadu posílil mladý Alexander Merkel, který na Stadio Friuli zamířil z Janova coby výměna za Floro Florese. Také Udinese má určité ztráty - bude se muset obejít bez Badua, který reprezentuje svou zemi na Africkém pohárů národů. Toho se zúčastní také Mehdi Benatia, reprezentující Maroko.

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:

Brkič - Heurtaux, Danilo, Domizzi - Basta, Pereyra, Allan, Lazzari, Pasquale - Maicosuel - Di Natale

Inter Milán - pravděpodobná sestava:

Handanovič - Samuel, Chivu, Juan Jesus - Zanetti, Guarin, Gargano, Cambiasso, Pereira - Cassano, Milito

Část textu převzata z www.eurofotbal.cz se souhlasem autora.



Související články
06/01/13 Stramaccioni: Hráli jsme dobře, pak měli smůlu


Dacia Arena, Udine
Adresa: Piazzale Repubblica Argentina, 33100 Udine
Stát: Itálie
Kapacita: 30900
Rozměry: 105x68

Udinese
Udinese Calcio
Stát: Itálie
Rok založení: 1896
Domácí stadion: Dacia Arena
Oficiální web: www.udinese.it

Poslední vzájemné zápasy
08.04.2024Serie AUdinese - Inter 1:2
09.12.2023Serie AInter - Udinese 4:0
18.02.2023Serie AInter - Udinese 3:1
18.09.2022Serie AUdinese - Inter 3:1
01.05.2022Serie AUdinese - Inter 1:2
31.10.2021Serie AInter - Udinese 2:0
23.05.2021Serie AInter - Udinese 5:1
23.01.2021Serie AUdinese - Inter 0:0
02.02.2020Serie AUdinese - Inter 0:2
15.09.2019Serie AInter - Udinese 1:0

HRÁČ ZÁPASU
 Fredy Alejandro Guarín Vásquez
 
 30.6.1986
 Kolumbie
 Záložník
 77 kg
 183 cm

Statistika hráčů
HráčStátVěkPM
  4 Javier Zanetti Argentina3990
19 Esteban Cambiasso   Argentina3290
25 Walter Samuel   Argentina3490
42 Cicero Jonathan   Brazílie2678'
40 Jesus Juan      Brazílie2165'
14 Fredy Guarín   Kolumbie2690
  8 Rodrigo Palacio    Argentina3090
  6 Matias Silvestre   Argentina288'
  1 Samir Handanović   Slovinsko2890
99 Antonio Cassano   Itálie3082'
21 Walter Gargano   Uruguay2874'
41 Alfred Duncan   Ghana1916'
31 Álvaro Pereira    Uruguay2790
18 Tommaso Rocchi   Itálie3512'
Průměrný věk hráčů v den utkání: 28.8 roku

Zranění hráči
Ricardo Álvarez
Luca Castellazzi operace ramene
Philippe Coutinho
Diego Milito koleno
Gabriel Mudingayi kolenní vazy
Yuto Nagatomo natažený lýtkový sval
Joel Obi
Dejan Stanković Achillova pata, 2 operace

Diskvalifikace hráčů - Tento zápas
Hráč
Andrea Ranocchia 40
HráčDisciplinární trest
Fredy Guarín 2. zápas ze 1

Diskvalifikace hráčů - Příští zápas
Hráč
Jesus Juan 61

19.kolo
Catania - FC Turín0:0
Chievo - Atalanta1:0
Fiorentina - Pescara0:2
FC Janov - FC Bologna2:0
Juventus - Sampdoria1:2
Lazio - Cagliari2:1
AC Milán - Siena2:1
Neapol - AS Řím4:1
Parma - Palermo2:1
Udinese - Inter3:0

Tabulka
1.  Juventus19142340:1344
2.  Lazio19123428:1939
3.  Neapol19123437:1837
4.  Fiorentina19105436:2135
5.  Inter19112630:2235
6.  AS Řím19102743:3332
7.  AC Milán1993736:2730
8.  Parma1985627:2529
9.  Udinese1969429:2627
10.  Catania1975726:2726
11.  Chievo1973921:2924
12.  Atalanta1973918:2822
13.  FC Turín1949620:2220
14.  Sampdoria19631022:2820
15.  Pescara19621117:3520
16.  FC Bologna19531121:2618
17.  FC Janov19451020:3017
18.  Cagliari19441117:3516
19.  Palermo19361016:2915
20.  Siena19451017:2811

Zápasy Interu v Serii A
27.01.201322.koloInter - FC Turín 2:2
20.01.201321.koloAS Řím - Inter 1:1
12.01.201320.koloInter - Pescara 2:0
06.01.201319.koloUdinese - Inter 3:0
22.12.201218.koloInter - FC Janov 1:1
15.12.201217.koloLazio - Inter 1:0
09.12.201216.koloInter - Neapol 2:1

VIDEO
Zatím zde není žádné video. Pokud chceš pomoct s přídáváním odkazů, kontaktuj webmastera stránek.

1240